Polonia RESPINGE cotele obligatorii de refugiați, cerută din nou de Germania și Franța

Polonia RESPINGE cotele obligatorii de refugiați, cerută din nou de Germania și Franța
Premierul polonez, Ewa Kopacz, a declarat joi că țara sa nu va accepta impunerea cotelor obligatorii de refugiați pentru statele Uniunii Europene și a atras atenția că Europa nu își poate permite luxul de a accepta toți imigranții economici care sosesc pe continent, consemnează agenția EFE, transmite Agerpres.

"Polonia este dispusă să colaboreze cu ceilalți parteneri europeni, dar în mod voluntar", a indicat Ewa Kopacz, insistând că rolul Uniunii Europene este să ajute persoanele care într-adevăr fug de războaie, nu pe pei care vin în Europa motivați doar de noi oportunități. "Soluțiile care nu țin cont de circumstanțele și capacitatea de primire a fiecărei țări pot fi total contraproductive", a atenționat șefa executivului de la Varșovia.

"Polonia nu se sustrage de la responsabilitate în fața situației prin care trecem, dar deciziile noastre trebuie să fie înainte de toate eficiente pentru a direcționa ajutorul către cei care au în mod real nevoie de el, nu către cei care văd în Europa oportunitatea unei vieți mai bune", a argumentat mai departe Ewa Kopacz.

Guvernul de la Varșovia a acceptat să găzduiască 2.200 de refugiați, o cifră inferioară celei solicitate de Comisia Europeană în propunerea din primăvară privind cotele obligatorii de refugiați, inițiativă ce nu a fost aprobată.

Dar cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande au anunțat tot joi că vor solicita oficial din nou instituțiilor europene instituirea unui mecanism de repartizare a imigranților ilegali prin cote obligatorii.

Potrivit unei surse europene, cum o eventuală adoptare a unui astfel de mecanism ar putea să dureze, executivul comunitar ar urma să propună repartizarea 'urgentă' a încă 120.000 de imigranți ilegali, iar potrivit publicației Daily Mail există un plan de relocare în total a 160.000 de persoane. La rândul său, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a cerut statelor blocului comunitar să preia prin redistribuire cel puțin 100.000 de refugiați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
119

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
78

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
76

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...