Simpozionul Platforma Culturi de Primăvară 2015 - Galerie FOTO

Simpozionul Platforma Culturi de Primăvară 2015 - Galerie FOTO
Luni, 1 septembrie, a avut loc la Dimăcheni, simpozionul organizat de Comcereal Botoşani, în parteneriat cu şapte firme producătoare de seminţe şi pesticide.

Scopul a fost vizitarea în teren a Platformei “culturi de primăvară 2015", a loturilor demonstrative formate din floarea soarelui, porumb şi soia.
"Ne-am întâlnit astăzi aici la Dimacheni pentru a vedea loturile propuse de partenerii de-acum tradiționali, sa vedem cum se comporta culturile în zona noastră, mai ales ca anul acesta am avut și seceta și ne putem da seama mult mai bine de ceea ce ne trebuie", explica Liviu Rotaru, directorul Comcereal Botosani, însoțit de Alexandru Potoroaca, organizatorul de facto al evenimentului.


Comcereal Botoşani, împreună cu partenerii BASF, BIOCROP, KWS, MONSANTO, SYNGENTA, CAUSSADE şi DONAU SAAT, au organizat singurul şi cel mai mare eveniment de acest gen din Botoşani în fermă de pe rază localităţii Dimacheni, la eveniment participând în jur de 300 de persoane, din care 210 entităţi cu profil agricol şi fermieri, care au luat parte la prezentarea în câmp a 46 de hibrizi de floarea soarelui, 9 soiuri de soia şi 59 de hibrizi de porumb.

Printre cei prezenţi s-au numărat şi reprezentanţii Direcţiei Agricole din Botoşani, conduşi de ing. Cristian Delibas, Staţiunea de Cercetări Agricole Suceava iar dintre fermierii botoşăneni amintim pe Gheorghe Alupoaie, reprezentantul Societăţii Agricole Prutul – Rădăuţi-Prut, Dumitru Avadanii de la Fodgard Manoleasa,  Mihai Stredie – Byanca Plai – Dragalina şi mulţi alţii.













(Material publicitar).