Un ministru PSD vrea sa schimbe legea pentru sotia lui Iohannis

Un ministru PSD vrea sa schimbe legea pentru sotia lui Iohannis
Liviu Marian Pop, ministru pentru Dialog Social in Guvernul Ponta, propune schimbarea Legii Educatiei in favoarea sotiei presedintelui Klaus Iohannis.

Dupa ce Carmen Iohannis a spus ca va face naveta Sibiu-Bucuresti pentru a putea sa ramana la catedra, fiind profesoara de limba engleza, dar ca sa fie si alaturi de sotul sau in Capitala, ministrul Pop a anuntat marti seara ca are de gand sa modifice legea de dragul Primei Doamne.

"Trebuie sa schimbam legea. Doamna Iohannis trebuie sa se poata transfera cu serviciul la Bucuresti, iar actualele prevederi nu ii permit. In lege e scris ca doar demnitarii pot asa ceva, nu si sotiile sau sotii. Vrem sa facem asta pentru Carmen Iohannis", a spus Pop la Romania TV, citat de Stiri pe Surse.

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Romaniei, a depus o cerere oficiala pentru a-si prelungi cariera de profesor de limba engleza la Colegiul National Gheorghe Lazar din Sibiu, care va fi pazit in continuare de agentii SPP.

"Cum doamna Iohannis are peste 25 de ani vechime si gradul 1 didactic, legislatia ii poate permite sa aiba o norma de 16 ore saptamanal. Aceasta a optat pentru o jumatate de norma, iar conducerea a aprobat 8 ore, deci ramane cu doua clase. Urmeaza sa stabilim care este orarul, insa cred ca profesoara Iohannis va veni doua zile pe saptamana la ore", a declarat Gabriel Negrea, directorul Colegiului National Gh. Lazar din Sibiu, conform ziare.com.

Conform informatiilor aparute in mass-media, sotii Iohannis fac naveta intre Bucuresti si Sibiu, iar uneori coloana oficiala blocheaza circulatia pe Valea Oltului, intinzand la maximum nervii soferilor.

O astfel de situatie a fost dezbatuta duminica pe Facebook, atunci cand sotii Iohannis au trecut pe langa masinile blocate in trafic pe parcursul mai multor kilometri pe Valea Oltului folosind mai multe masini oficiale, plus antemergator si ambulanta.

Atitudinea presedintelui a starnit comentarii acide atat pe retelele de socializare, cat si in presa, din partea soferilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
127

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
101

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
56

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...