Agenția Județeană a Finanțelor Publice Botoșani, fruntașă la nivel regional! Vezi la ce

Agenția Județeană a Finanțelor Publice Botoșani, fruntașă la nivel regional! Vezi la ce
Agenția Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Botoșani ocupă primul loc la nivel regional în ceea ce privește realizarea unui indicator extrem de important stabilit de la nivel central. Este vorba de realizarea programului de încasări. 

Potrivit directorului AJFP Botoșani, Radu Țurcanu, volumul încasărilor la bugetul general consolidat al statului în primul semestru al acestui an a fost în sumă de 378,6 milioane lei, programul transmis de Agenția Națională de Administrare Fiscală fiind realizat în proporție de 110,07%.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, încasările au cunoscut o creștere de 26,8 milioane lei, respectiv cu 7,63 puncte priocentuale.

Acest indicator situează Fiscul botoșănean pe primul loc în cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.

“Creșterea nivelului veniturilor bugetare a fost posibilă prin promovarea unor măsuri de lărgire a bazei de impozitare, îmbunătățirea colectării creanțelor bugetare, precum și urmare a îmbunătățirii mediului economic, ceea ce a generat creșterea sumelor declarate de către operatorii economici cu 8% față de primul semestru al anului 2014, cea mai importantă creștere localizându-se la bugetul de stat , 22,4 milioane lei", a precizat Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

Pentru îmbunătățirea colectării creanțelor bugetare, organele fiscale au uzat și de executarea silită, fiind emise peste 8.000 de popriri și instituite 707 sechestre asupra bunurilor mobile și imobile.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean căutat prin toată lumea pentru tentativă de omor, adus în cătușe din Suedia!

astăzi, 07:12
26

Poliţia Română anunţă că patru persoane urmărite la nivel internaţional au fost aduse în ţară în cursul zilei de marţi, din Italia, Suedia, Germania şi Scoţia. Doi dintre...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu și pe Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

astăzi, 07:00
10

Sfântul Apostol şi Evanghelist Marcu era iudeu din Ierusalim şi a fost unul din cei 70 de ucenici ai Domnului şi nepotul Apostolului Barnaba.La început, a fost ucenic al Sfânt...

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
98

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...