Vânzător, şofer şi profesor – cele mai căutate meserii din România. Directorii, mai mulţi decât paznicii!

Vânzător, şofer şi profesor – cele mai căutate meserii din România. Directorii, mai mulţi decât paznicii!
Peste 233.000 de români lucrează cu contract de muncă şi program întreg ca vânzători, lucrători şi casieri în magazine; mai bine de 200.000 de români muncesc legal ca şoferi, în vreme ce peste 184.000 de români sunt profesori şi specialişti în învăţământ cu studii superioare, reiese din analiza grupelor minore de ocupaţii din cea mai recentă anchetă asupra salariilor pe ocupaţii, a Institutului Naţional de Statistică.
 
Peste 176.000 de specialişti (nu au fost incluşi medicii) activează în domeniul sănătăţii umane (asistenţi, surori medicale, fizioterapeuţi, lucrători pe ambulanţă, practicieni de medicină alternativă, opticieni, paramedici etc.).

Peste 127.000 de români sunt încadraţi ca directori generali, directori executivi şi asimilaţi;

Paznicii şi personalul de supraveghere, inginerii, constructorii şi montatori de structuri metalice, mecanicii şi instalatorii de echipamente electrice, montatorii de linii electrice, electricienii construcţii urmează în clasamentul ocupaţiilor celor mai mulţi români.
Câţi români profesează ca ingineri, economişti, medici, şi unde se află aceste profesii în clasamentul ocupaţiilor celor mai mulţi români.

Aproape 789.000 români lucrează în posturi de specialişti, avem peste 570.000 de muncitori calificaţi, mai bine de 553.000 de lucrători în servicii şi peste 531.000 de muncitori necalificaţi, toţi încadraţi cu forme legale, potrivit celor mai recente măsurători realizate de INS, respectiv ancheta asupra salariilor pe ocupaţii, din luna octombrie 2013, cea mai recentă anchetă de profil făcută de instituţie, comunicată ECONOMICA.NET. Citeste mai departe!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
56

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
446

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
537

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...