BOTOŞANI: Evaziune de milioane din afaceri în domeniul produselor lactate!

BOTOŞANI: Evaziune de milioane din afaceri în domeniul produselor lactate!
Doi agenţi economici botoşăneni au încercat să păcălească statul, sustrăgându-se de la plata obligaţiilor către bugetul general consolidat, dar au fost descoperiţi în urma unui control comun al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Direcţia Antifraudă.

La un agent economic care are ca obiect de activitate fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor, în urma inspecţiei au fost stabilite obligaţii fiscale suplimentare în sumă de 8,071 milioane lei.
"Diferenţele stabilite provind din reconsiderarea impozitului pe profit urmare a ajustării veniturilor şi cheltuielilor şi din cheltuieli care nu au fost deductibile fiscal. Alte diferenţe provin din TVA suplimentar aferent cheltuielilor nedeductibile fiscal, precum şi din deduceri nejustificate de TVA. În acest caz, au fost instituite şi măsuri asiguratorii", a precizat Radu Țurcanu, directorul Administrației Județene a Finanțelor Publice Botoșani.

La un alt agent economic din judeţul Botoşani care are ca obiect de activitate lucrări de instalaţii sanitare şi încălzire, în urma inspecţiei au fost constatate diferenţe totale de impozite şi taxe în sumă de 697.358 lei şi  o diminuare a pierderii fiscale declarate din anii anteriori în sumă de 113.786 lei.

Diferenţele constatate provin din neacordarea deductibilităţii TVA, înscris în facturi emise de societăţi de tip fantomă, lipsa documentele justificative care să certifice folosirea bunurilor achiziţionate pentru derularea de operaţiuni taxabile, nedeclararea TVA colectat în perioada verificată, diminuarea TVA dedusă iniţial pentru achiziţiile ce nu au fost destinate unor operaţiuni taxabile, potrivit directorului AJFP Botoșani.

În primul semestru al acestui an, în urma inspecţiilor fiscale au fost stabilite suplimentar obligaţii la bugetul general consolidat al statului în sumă de 217 milioane lei, înregistrându-se o creştere de 255,7% faţă de perioadă similiară a anului precedent.

Pentru unele fapte au fost sesizate şi organele de urmărire penală, numărul sesizărilor penale fiind în primele şase luni mai mare cu patru faţă de anul 2014, prejudiciul estimat înregistrând o creştere de 120,3%, fiind în sumă de 87,5 milioane de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Ierarh Teotim, Episcopul Tomisului; Sfântul Cuvios Teodor Trihina

astăzi, 08:14
12

Sfântul Teotim a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mare (378-395) în Sciţia Mică sau Dobrogea de astăzi şi era Episcop al Tomisului. El se bucura de atâta cinste &...

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1401

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
362

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...