S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!

S-a stins o glorie a sportului! Născut în Dorohoi, era cunoscut în toată ţara!
O inima buna a incetat sa mai bata, un suflet generos s-a ridicat la cer, Nicu Alexa si-a gasit sfarsitul acolo unde i-a fost mai drag, pe terenul de fotbal. Vestea a cazut ca un fulger pe cerul senin: Nicolaie Alexa, fostul mare portar al Bacaului, a decedat miercuri seara, la doar 53 de ani! Alexa juca o partida de tenis cu piciorul in sala de sport a unui liceu bacauan, cind a cazut la pamint, rapus, cel mai probabil, de un infarct. Interventiile de resuscitare s-au dovedit zadarnice, astfel incit tragedia nu a putut fi evitata.

"Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 53 de ani, a fostului portar și observator federal Nicolaie Alexa", anunta site-ul oficial al FRF.

Nascut in Dorohoi, cu o cariera de fotbalist prodigioasa in spate, Nicu Alexa, a început activitatea la Liceul Sportiv din Iași, apoi a continuat la Luceafărul București, care era echipa națională de juniori a României. A debutat la seniori, la Corvinul Hunedoara (1980), după care și-a continuat activitatea la C.S.M. Suceava, Inter Sibiu, F.C.M. Bacău, Ceahlăul Piatra Neamț. A încheiat activitatea de fotbalist la echipa Gloria Bistrița.

A fost pregătit de o serie de tehnicieni cu nume din fotbalul românesc: Mircea Lucescu, Remus Vlad, Cornel Drăgușin, Viorel Hizo, Vasile Simionaș, Ioan Zdrobiș, Florin Marin.

"Am avut o cariera destul de lunga, retragindu-ma din fotbal la 36 de ani, dupa ce am activat in toate diviziile. Totodata, am avut satisfactia de a juca in cupele europene si de a cocheta cu loturile nationale de juniori si tineret. Faptul ca am lucrat cu Mircea Lucescu la Corvinul, alaturi de Marian Ionita, Rednic, Andone, Klein sau Gabor a fost o etapa foarte importanta in formarea mea. Promovarea in A cu CSM Suceava si anii petrecuti in poarta Bacaului au fost alte momente frumoase pe care le-am trait ca fotbalist", declara, cu ani in urma, pentru "Desteptarea", Nicu Alexa,.

Citeste continuarea pe dorohoinews.ro...
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1148

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
318

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
287

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...