Amintiri emoționante despre Maria Macaleți: “Trebuia să ajute pe fiecare. A fost de o discreție extraordinară”

Amintiri emoționante despre Maria Macaleți: “Trebuia să ajute pe fiecare. A fost de o discreție extraordinară”
“Responsabilă, corectă, loială, modestă și sinceră". Așa o descriu colegii de serviciu pe Maria Macaleți, care a fost director comercial al societății Serconf încă din anul 1994.

Pentru mulți dintre colegi, Maria Macaleți nu era doar o colegă de serviciu ci şi o prietenă, dispusă în orice moment să asculte și să ajute.

Pentru Manuela Zarug, directorul firmei Serconf, Maria Macaleți a fost o persoană specială și cu greu își găsește cuvintele să vorbească despre cea care i-a fost prietenă, colegă și nașă.

Manuela Zarug a povestit că soția prefectului a venit la serviciu chiar și în perioadele de tratament, cu greu fiind convinsă să renunțe.

“Toate calitățile le avea prietena mea. Dumneaei făcea radioterapie la Iași și venea și la serviciu. I-am spus: draga mea prietenă și colegă, prioritatea numărul 1 în viața ta este sănătatea. Dimineața mergea și făcea radioterapie la Iași și de acolo venea la serviciu până când a leșinat în birou. Nu am reușit să o convingem să renunțe la serviciu până când i-au spus medicii că neapărat trebuie să stea internată. Noi am vorbit în permanență cu ea. Ultima dată chiar când am vorbit era bine, avea același tonus și așa ne-am bucurat și am spus că abia așteptăm să se facă sănătoasă să vină să facem o petrecere. Este și nașa noastră. Ea ne-a cununat la 25 de ani de căsătorie. A fost un adevărat prieten. Am fost o familie, ea știa viața fiecăruia, ce probleme are fiecare, trebuia să ajute pe fiecare, așa era Maria Macaleți. A fost o femeie de o discreție extraordinară. Nu ar fi intrat niciodată cu picioarele în viața nimănui", a spus Manuela Zarug.
 
“A fost o colegă altruistă, care ți-ar fi întins o mână în orice moment. Noi îi spuneam Lola. Este o mare pierdere pentru noi. A rămas un mare gol", a spus o altă colegă a Mariei Macaleți.

Maria Macaleți, soția prefectului județului Botoșani, s-a stins din viață la vârsta de 59 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
27

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Ioan, ucenicul Sf. Grigorie Decapolitul

astăzi, 07:00
41

Sfântul Ioan (†820) a ieșit de tânăr din lume şi iubind pe Hristos s-a dus la Sfântul Grigorie Decapolitul, care l-a făcut monah și împreună se nevoiau, plăc&acir...

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
68

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...