VORNICENI, satul pe care oamenii legii l-au lăsat pradă tâlharilor. "Dorm în pod de spaimă, domnule şef!" Dumitru Zmau a cerut schimbarea sefului de post! FOTO, VIDEO

VORNICENI, satul pe care oamenii legii l-au lăsat pradă tâlharilor. "Dorm în pod de spaimă, domnule şef!" Dumitru Zmau a cerut schimbarea sefului de post! FOTO, VIDEO
La începutul acestei luni vă semnalam situaţia incredibilă a oamenilor din Vorniceni, unde hoarde înarmate atacă în puterea nopţii, distrug grădini, case, recolte. În urma strigătelor de ajutor, Dumitru Zmău promitea că va lua măsuri şi că va merge la Vorniceni pentru a-i asculta pe săteni. Ce a găsit în satul care pare desprins din Evul Mediu întrece orice imaginaţie!

Membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), care s-au întrunit, vineri dimineață, în ședință la Primăria Vorniceni, au ramas socati de problemele scoase la iveala de satenii satui sa-i suporte pe infractori.

Situatia din comuna Vorniceni este una "foarte grava", dupa cum a concluzionat chiar seful ATOP, Dumitru Zmau. Sute de furturi cu autori necunoscuti, case sparte si batrani care dorm in pod de frica.



"Nebuna dracului, de ce te-ai dus la primar?"

Primul care a aratat cu degetul spre seful de post si ajutorul acestuia a fost chiar primarul Toader Leampăr. Acesta a precizat ca din 2013 s-au furat peste 100 de animale din comuna si pana acum niciun hot nu a fost prins, desi oamenii s-au dus la politie. Acum satenii se tem sa-i mai reclame pe hoti, pentru ca politistii ii amendeaza tot pe ei, pe motiv că "nu au grija de animale". Mai mult de atat, satenii spun ca oamenii legii ii si jignesc.

"Vine o doamna plangand la mine si-mi spune, domnule primar, stiti ce mi-a spus domnul Zaharia? (n.red. politist in Vorniceni) "Nebuna dracului, de ce te-ai dus la primar si-ai mancat ....?" .Oamenii au necazurile lor", a spus primarul Toader Leampăr.



"Ma tem sa stau in casa" 

Satenii care au ajuns la sedinta au prins curaj si fiecare dintre ei a inceput sa-si spuna problemele in fata sefilor de la Politie, Jandarmi si ISU Botosani. (Video min 5:25)

"Am scos casa la vanzare, pentru ca m-au furat de cinci ori. S-au urcat in pod fara scara. Au spart cu o toporisca. I-am zis domnului comandant, o amenda sa vad si eu ca a platit hotul. Ma duc la biserica si pe drum striga dupa mine: "Marioara, belesti..., romaneste spun. Nu pot iesi in strada din cauza la niste copii de 17-18 ani. Eu la 80 de ani le dau "Buna ziua". Ma tem sa stau in casa. Daca iau pensia ma omoara in casa", a spus o batrana.



"Eu dorm in pod, domnule sef" 

O alta femeie a inceput sa planga in fata membrilor ATOP si a precizat ca doarme in podul casei, de frica hotilor, pentru ca atunci cand a intrat in casa i-a gasit pe hoti.

"Pe data de 9, luna asta, eram la biserica si cand am venit incet acasa si cand am intrat hotii erau in casa. Ce fac eu? Sunt o persoana singura. Nu m-am dus sa fac plangere ca ma tem ca vin hotii si ma gatuie in casa. Mi-e si rusine sa spun in fata oamenilor aici, dar eu dorm in pod, domnule sef", a spus batrana, care a ramas fara geamuri si fara usi la casa, dupa ce hotii i-au vandalizat locuinţa.

Un alt satean a spus ca politistii din sat ar fi luat mita 100 de euro de la o persoana pentru a tine un dosar pe loc.



Zmau cere demisia politistilor!

In urma acestor evenimente destul de grave, seful ATOP Botosani a spus ca va cere Inspectoratului Judetean de Politie Botosani sa-i schimbe pe cei doi politisti din Vorniceni si sa deschida o ancheta.

"Voi face propunere de schimbare a celor doi lucratori de politie din aceasta comuna, pentru ca nu se poate merge inainte si in acelasi timp voi cere sefului IPJ Botosani un control foarte riguros si resposabil. Nu cumva sa imbrace forma penala, pentru ca nu ati inregistrat infractiuni si ati favorizat infractori", a spus Dumitru Zmau.

Citeste si
BOTOŞANI Sate sub ocupaţie: Hoarde înarmate ataca oameni în puterea nopții, distrug grădini, fură din podurile caselor! Preşedintele ATOP: Vom interveni în regim de urgenţă!

VA PREZENTAM MAI JOS UN CLIP VIDEO MAI AMPLU, CU TOATE PROBLEMELE DE LA VORNICENI!
















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

astăzi, 20:16
57

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

astăzi, 19:23
62

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

astăzi, 18:56
59

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...