Un membru al ATOP Botoşani, supărat pe poliţiştii rutieri! "Poliţia Rutieră nu se vede nicăieri, decât la dat amenzi. Şi dacă pot pun radarul şi după pom"

Un membru al ATOP Botoşani, supărat pe poliţiştii rutieri! "Poliţia Rutieră nu se vede nicăieri, decât la dat amenzi. Şi dacă pot pun radarul şi după pom"
Un membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Botoşani a criticat activitatea Poliţiei Rutiere şi a spus că în loc ca poliţiştii să fluidizeze traficul, aceştia stau la pândă şi împart amenzi în stânga şi dreapta.

Consilierul local Corneliu Furtună şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de activitatea Poliţiei Rutiere, după ce cms. şef Viorel Şerbănoiu, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean a prezentat situaţia evenimentelor rutiere produse în acest an pe raza judeţului Botoşani, înregistrându-se creşteri la toţi indicatorii.

“Asta înseamnă pe undeva că Poliţa Rutieră, şi îmi pare rău domnule Zmău că nu mai sunteţi acolo, că nu era aşa până acuma, nu prea se vede. Poliţia Rutieră umblă cu radarele ca să îl prindă pe unul cu 61 de km în localitate şi nu verifică că sunt maşini lăsate pe trecerile de pietoni, la colţul intersecţiilor. Mai vine şi agentul de la Poliţia Locală şi amendează un şofer care a lăsat maşina motivând că nu sunt 25 de metri până la intersecţie ca şi cum conducătorul auto ar fi făcut parcarea. Aveţi plan la amenzi? Este anapoda. Rolul Poliţiei Rutiere este să reglementeze circulaţia, să o fluidizeze nu să dea amendă. Poliţia Rutieră nu se vede  nicăieri, decât la dat amenzi, şi dacă poate să pună radarul după vreun pomn, aşa la vănătoare", a spus Corneliu Furtună.

Adjunctul IPJ Botoşani i-a explicat consilierului local de ce se înregistrează creşteri în ceea ce priveşte sancţiunile contravenţionale.

“Noi intervenim pe cauză şi dacă ai mei colegi au creşteri la sancţiuni contravenţionale aplicate pe cauze asta nu înseamnă că au plan la amenzi. Asta înseamnă că ei au fost nevoiţi, motivaţi de această statistică să intervină pe cauză şi să aplice legea. Aspectele pe care le spuneţi dvs. pe raza municipiului cu parcările o să le avem în atenţie tot timpul. Eu nu cred că ai mei colegi în măsura în care au constatat neregula, atât de la Rutieră, cât şi de la Locală, nu intervin şi nu aplică sancţiunea. Avem în atenţie aspectele sesizate", a spus cms. şef. Viorel Şerbănoiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
133

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...

Verdictul medicilor în cazul morții artistului de 40 de ani, din Botoșani. ”Nu a suferit, s-a stins brusc...”

astăzi, 08:12
541

Durere imensă în familia cunoscutului artist Daniel Relenschi. Fratele său, Cătălin, care devenise la rândul său cunoscut prin creațiile plastice, s-a stins din viață la doar 40 de...

Orașul în sărbătoare: O nouă pictură stradală în Botoșani! (Foto)

astăzi, 07:34
282

În Parcul Primăriei Municipiului Botoșani, începând de miercuri, 24 aprilie, cetățenii pot admira o nouă pictură stradală.Potrivit prof. Claudia Hârtie, de la Școal...