Doi sportivi din Botoșani au participat la un stagiu internațional Qwan ki do-FOTO

Doi sportivi din Botoșani au participat la un stagiu internațional Qwan ki do-FOTO
In perioada 18-24 iulie 2015 s-a desfasurat in Palatul Sportului din Toulon, Franta, stagiul international de vara Qwan ki do condus  de Maestrul  Pham Xuam TONG, centura neagra 8 Dang. Acesta s-a desfasurat pe mai multe sectiuni ( tham the, autoaparare, curs  tehnic si pedagogic pentru incepatori si copii, qwan ki do, atelier de lupta libera, arme de lemn si arme taietoare) .

Au participat 150 de practicanti din  Franta, Italia, Austria, Germania, Romania, Elvetia , Maroc , Gabon, Belgia .  

Din partea Asociatiei Judetene de Arte Martiale Botosani  au participat  Trofin Mihai Victor centura neagra 3 dang  si Agachi Narcis Daniel  centura neagra 1 dang .
     
Locatia desfasurarii acestui stagiu  orasul Toulon este el insusi un nucleu al sporturilor avand 25% din locuitori legitimati ai cluburilor sportive .
     
Stagiul a demarat sambata, 18.07.2015 , cand cei doi reprezentanti ai AJAM Botosani au participat la 2 sedinte  la sectiunea de Tam The ( gimnastica energetica).
      
Luni 20.07.2015 a inceput  sectiunea de QWAN KI DO pana vineri 24.07.2013. antrenamentele s-au desfasurat dimineata intre orele 9-10.30. Acestea au cuprins atat tehnici de lupta cu partener cat si notiuni teoretice  si aplicatii a quyenurilor.

De luni ,20.07.2015 pana miercuri , 22.07.2015 am participat la sectiunea de co vo dao ( arme rare si taietoere). Daca Narcis Agachi a ales continuarea pregatirii tehnicilor specifice palosului vietnamez, Trofin Victor a primit acceptul Directorului Tehnic din Romania , Giam Su Ovidiu Covaci (centura neagra 7 Dang) pentru inceperea studiului toporului vietnamez, aceasta fiind o premiera in Qwan Ki Do-ul Botosanean.
    
Vineri, 24.07.2015 ultimul antrenament s-a desfasurat pe plaja la ora 6 . Ca de obicei, Maestrul ne-a ajutat sa ne contopim cu natura, alergarea pe plaja si pe stanci fiind partea cea mai usoara. Au urmat procedee de proiectare, secerari, taras in diferite forme , atat pe nisip cat si in apa.
     
Ca urmare a nivelului tehnic ridicat prezentat de cei doi sportivi botosaneni, acestia au fost selectati pentru a participa la stagiul de arbitraj international, in cadrul caruia s-au discutat si analizat situatii pe marginea regulamentului, conferindu-le posibilitatea arbitrarii la competitiile internationale .
          
Actiunea a fost finantata de Consiliul Judetean Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila pe anul 2015.








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
64

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
452

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
548

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...