Bani alocati pentru studiul de fezabilitate la drumul european Botosani - Targu Frumos! Cand ar putea incepe lucrarile

Bani alocati pentru studiul de fezabilitate la drumul european Botosani - Targu Frumos! Cand ar putea incepe lucrarile
Direcţia Regionala de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi a alocat o suma de 350.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate si a unei expertize tehnice pentru drumul european E58 Botosani - Targu Frumos, care face legatura intre municipiile Botosani si Iasi.

Directorul DRDP Iasi, Ovidiu Laicu, a anuntat ca pana acum au fost realizate mai multe studii, insa drumul nu a primit finantare, insa spera ca acum se vor prinde fonduri pentru modernizare in programul de investitii de anul viitor.

"Ca sa intre in finantare trebuie sa am la zi expertiza. A fost expertiza, dar din pacate nu a fost finantare si nu mai corespunde din punct de vedere al indicatorilor tehnico-economici. A trebuit sa reactualizam. Suma a fost alocata. În aproximativ patru luni vom avea documentele, ceea ce înseamnă că în 2016 vor putea începe lucrările şi aici. Se va face o modernizare asemănătoare cu cea de pe drumul Botoşani-Suceava, cu extinderea carosabilului acolo unde se va permite", a declarat Ovidiu Laicu.

Artera spre Iaşi beneficiază în prezent de o lucrare de consolidare-versant în valoare de 13 milioane de lei, aceasta fiind aproape de finalizare. Locaţia este în zona Băluşenilor, iar specialiştii au trebuit să realizeze aici un sistem de drenare a apelor care să subtraverseze drumul naţional. Recepţia lucrărilor a fost anunţată pentru luna viitoare. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început înscrierile pentru admiterea în școlile care pregătesc polițiștii din penitenciare! (foto)

astăzi, 10:17
21

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) anunță că au început înscrierile pentru admiterea în unitățile de învățământ care pregătesc personalul din sis...

Votează destinația anului 2024, Cornișa face parte dintre atracțiile supuse votului. „Să ne mândrim că suntem finaliști!”

astăzi, 09:43
83

Cornișa Aqua Park&Sports a intrat într-o competiție ce are drept scop promovarea turismului. „Votează destinația anului” este una dintre cele mai importante competiții desti...

Tot mai mulți români din Italia se întorc acasă: „S-a scumpit totul, plătim și aerul pe care îl respirăm”

astăzi, 09:27
117

Tendința este reflectată și de datele recente care indică o scădere semnificativă a sumelor de bani trimise în țară de către românii stabiliți în Italia, conform statistici...