BOTOȘANI: Vezi ce sancțiune au primit profesorii evaluatori de la BAC, anchetați disciplinar!

BOTOȘANI: Vezi ce sancțiune au primit profesorii evaluatori de la BAC, anchetați disciplinar!
Ancheta în cazul celor 10 profesori evaluatori de la examenul de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, în cazul cărora au fost constatate diferențe mari de notare, a ajuns la final.

Potrivit lui Gabriel Hârtie, inspectorul general adjunct al ISJ Botoșani, sancțiunea propusă în cazul acestor cadre didactice este de interzicere a participării în comisiile de Bacalaureat.

“Comisia județeană, în conformitate cu metodologia de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, a propus Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar suspendarea dreptului de a mai participa în comisii de evaluare la examenul de Bacalaureat pe o perioadă de la 1 la 2 ani pentru acele cadre didactice cu diferențe de notare. Ce a fos până în două puncte Comisia județeană a propus o suspendare de un an de zile din comisiile de evaluare și ce a fost peste două puncte ca și diferență de notare s-a propus doi ani de zile suspendarea", a declarat Gabriel Hârtie.

În cazul elevului din Vaslui a cărui notă la istorie a fost trecută greșit a fost sesizată Comisia Națională de Bacalaureat.

După contestații, în cazul a șase elevi din Vaslui, ale c[ror lucrări au fost corectate de profesorii botoșăneni, au fost diferențe mari de notare între nota primită initial și cea de după reevaluarea lucrărilor. Sunt șase lucrări cu diferențe de notare mai mari de 1,5 puncte. Patru lucrări sunt la Limba și Literatura Română cu diferențe de notare între 1,60 și 2,45 puncte, una la geografie, cu o diferență de notare de 2 puncte, și teza de la istorie, unde a fost o eroare la calculul mediei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
280

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
407

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...