Jurnalista Maria Andries da de pamant cu Leo Grozavu: "Asta e diferenţa dintre antrenorii şi jucătorii altora, care îngenunchează în faţa tribunelor după înfrîngeri"

Jurnalista Maria Andries da de pamant cu Leo Grozavu: "Asta e diferenţa dintre antrenorii şi jucătorii altora, care îngenunchează în faţa tribunelor după înfrîngeri"
Jurnalista Maria Andries, editorialista la Gazeta Sporturilor, a scris un material amplu dedicat antrenorului de la FC Botosani, Leo Grozavu, pe care l-a ironizat, dupa ce tehncianul botosanenilor s-a aratat extrem de dezamagit de atitudinea fanilor, care i-au apostrofat pe jucatori la finalul partidei cu Legia.

Redam mai jos editorialul semnat de Maria Andries: 

"Leo Grozavu crede că publicul din Botoşani, care susţine material echipa, o trage în jos din punct de vedere moral şi intelectual. N-are educaţie!

De Crăciun, în 2013, primarul din Botoşani a anunţat că oferă o tabletă iPad unui copil care recită integral Luceafărul. În iulie 2015, cu ocazia cupelor europene, Primăria Botoşani a anunţat că va construi un stadion nou, de 18 milioane de euro, o bijuterie, pe stil englezesc. A promis, deşi antrenorul FC Botoşani n-a recitat decît un sfert de vers din Scrisoarea a III-a, înaintea returului cu Legia, Toate să fie cu noi, rîul, ramul.

Apoi a urmat meciul, la sfîrşitul căruia pe tabelă stătea afişat următorul haiku: 0-3. Spre deosebire de patronul Iftime, care a găsit puterea necesară să dea vina pe unul dintre jucătorii săi, pentru 0-3 cu Legia, antrenorul botoşănenilor le-a bătut obrazul spectatorilor. Şi asta a fost singura lui victorie, în acea seară de Europa League. Leo Grozavu a declarat că e supărat pentru modul în care ne-am prezentat noi astăzi.

Dar s-a abătut repede de la subiect: Mai supărat decît asta sînt pe faptul că nu înţelegem unde am ajuns într-un timp scurt, respectiv faptul că echipa avea nevoie de încurajări, de spectatori care să-i susţină pe jucători, nu să vină la joc şi din primul minut să strige la ei, să îi apostrofeze. Şi doar le spusese! Rîul, ramul…Lansase apelul către botoşăneni, să nu mai privească (sic!) ca la teatru. Spectatorii n-au ascultat. Au trăit meciul după cum i-a tăiat capul. De fapt, ei au înţeles că FC Botoşani a ajuns în cupele europene într-un timp prea scurt. Că jocul echipei n-a săltat dramatic în două luni, nici n-avea cum! Că meritul pentru calificare îi aparţine insolvenţei, în timp ce trupa lui Grozavu are meritul strict de a fi terminat campionatul pe fabulosul loc opt. Cel care n-a înţeles ce s-a întîmplat şi pretinde valuri ca pe Bernabeu pare a fi antrenorul. Şi asta e diferenţa dintre o ţară şi o echipă care sînt la un alt nivel. E vorba de educaţie, pînă la urmă!, a filosofat Grozavu. Păi, de unde educaţie? Cu ce bani? Ăia daţi pe sistemul de încălzire a gazonului?

Acum, spectatorii botoşăneni trebuie să ducă pe umeri şi răspunderea acestui 0-3. Aşa le trebuie dacă au privit ca la teatru, nu cum vede Leo Grozavu pe la televizor. Spectatorii au suportat cheltuielile pentru construirea Municipalului, pentru nocturnă, pentru amenajarea terenului, vor suporta probabil şi costul noului stadion. Tot ce înseamnă fotbal în Botoşani, inclusiv o parte din bugetul echipei de Liga 1, înseamnă bani publici. Bani publici, bun public. Ce spune Leo Grozavu despre asta? Mulţumesc, Ne cerem scuze!, Vă dăm înapoi măcar banii pe bilete!? Nu.

Nimic plictisitor ca politeţea. Leo Grozavu crede că spectatorii ar trebui să fie recunoscători că au cupe europene la ei în oraş. De ce crede el asta? Pentru că, pînă la urmă, e vorba de educaţie. Pentru că, pînă la urmă, asta e diferenţa dintre antrenorii şi jucătorii altora, care îngenunchează în faţa tribunelor după înfrîngeri, şi antrenorii şi jucătorii care şi-au luat prea în serios titlul de cetăţean de onoare al Botoşaniului. Ei, crema locului opt, se simt traşi înapoi de ceilalţi, de cetăţenii de rînd, cu apostrofările şi clipitul lor. Iată, aşadar, grija echipelor fără nici o grijă, sprijinite de autorităţile locale: reeducarea spectatorilor!

Dar, fără supărare, oamenii ăia vin la un spectacol plătit de ei. Iar Leo Grozavu ar trebui să se bucure că a scăpat ieftin. La cît au investit spectatorii botoşăneni în fotbal, aveau dreptul şi să-l asculte la Luceafărul.", a scris Maria Andries pe blogul sau http://blogsport.gsp.ro/andries/2015/07/24/riul-ramul-si-suparatul/​ .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
266

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
401

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
71

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...