Eleva din Botoșani care a luat 10 la BAC vrea să urmeze Medicina! “Orice succes presupune muncă și sacrificii” FOTO

Eleva din Botoșani care a luat 10 la BAC vrea să urmeze Medicina! “Orice succes presupune muncă și sacrificii” FOTO


Facebook

Se pregătește pentru Bacalaureat încă de când a devenit liceană, iar rezultatul a fost unul pe măsură. Raluca Munteanu este singura elevă din Botoșani care în sesiunea din iunie-iulie a examenului de Bacalaureat a obținut nota 10 la toate probele pe care le-a susținut.

Raluca a urmat cursurile Liceului “Dimitrie Cantemir" din Darabani și, după cum mărturisește, au fost zile în care a învățat chiar și câte șase ore pentru cele trei materii de la BAC, respectiv Matematică, Limba și Literatura Română și Chimie.

Pentru a ajunge la performanța de a fi notată cu 10 pe linie la examenul de Bacalaureat, botoșăneanca recunoaște că a trebuit să renunțe la multe dintre plăcerile pe care ți le oferă viața de adolescent dar spune că nu regretă nicio clipă acest lucru.

“Mă așteptam să obțin o medie peste 9.00 la examen , dar nu punctajul maxim. "Pregătirile" pentru BAC le-am început încă de când am intrat în liceu, însă începând cu clasa a XII-a am pus accentul mai serios pe obiectele la care urma sa susțin probele scrise. În fiecare zi învățam aproximativ 6 ore, cuprinzând toate cele trei materii. Orice succes presupune muncă și sacrificii. Am renunțat la vacanțe, pentru că atunci am făcut pregătire cel mai mult. Am renunțat și la ieșirile cu prietenii mei, la distracțiile tipice adolescenților. Însă nu îmi pare rău", ne-a spus Raluca.

Adolescenta se pregătește acum pentru un nou examen pe care îl va susține pe 22 iulie. Raluca dorește să urmeze Facultatea de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Iași.

“Pentru facultate mă pregătesc de la sfârșitul clasei a IX-a.  Părinții mei sunt medici, și de mică îmi doream să pot ajuta oamenii. Sub orice formă", ne-a mai spus Raluca.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
173

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
32

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
245

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...