Avertisment NATO: "Rusia e pregatita sa utilizeze forta in Republica Moldova"

Avertisment NATO: "Rusia e pregatita sa utilizeze forta in Republica Moldova"
Rusia este pregatita sa utilizeze forta impotriva Ucrainei, Georgiei si Moldovei. Avertizarea vine din partea secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a acordat un interviu pentru publicatia Deutsche Welle. Intre timp, luptele din estul Ucrainei continua sa faca victime.

Stoltenberg a dat asigurari ca NATO isi va proteja partenerii si ca activitatea organizatiei are caracter defensiv. Potrivit acestuia, Moscova continua sa furnizeze armament si tehnica militara rebelilor din estul Ucrainei si utilizeaza forta pentru a destabiliza situatia din aceasta tara.

De asemenea, secretarul general al NATO a subliniat ca, tot mai des, Rusia mentioneaza ca armamentul nuclear este parte a strategiei sale de aparare. Intre timp, situatia din estul Ucrainei ramane tensionata. Potrivit Kievului, un militar ucrainean a murit, iar doi au fost raniti in urma atacurilor lansate de separatistii prorusi.

Potrivit purtatorului de cuvant al armatei ucrainene, Andrei Lisenko, in ultimele 24 de ore, insurgentii au atacat de 37 de ori pozitiile militarilor ucraineni.

Noaptea trecuta, militantii prorusi au deschis focul asupra localitatilor Stanita Luganskaia, Mariinka, Krasnogorovka, Maiorsk, Rassadki si Troitkoe.

De asemenea, a fost semnalata prezenta a doua drone care survolau regiunea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
551

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
79

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
100

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...