Un primar si un fost primar al unei comune din judetul Botosani, trimisi in judecata de procurorii DNA!

Un primar si un fost primar al unei comune din judetul Botosani, trimisi in judecata de procurorii DNA!
Un primar si un fost primar al unei comune din judetul Botosani au fost trimisi in judecata de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției.

Este vorba despre fostul primar al comunei Cristesti, MIHALACHE VASILE și actualul primar al aceleasi comune, ACIOBĂNIŢEI IOAN, care au fost trimisi in judecata in stare de liberate, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea şi prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte ori incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri de la bugetul general al Uniunii Europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Cu ocazia campaniilor agricole din anii 2007 și 2008, inculpații Mihalache Vasile și Aciobăniţei Ioan, în calitate de primari, au semnat întocmit și depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură - Centrul Judeţean Botoşani cereri, adeverinţe și alte documente inexacte, incomplete, pentru o suprafață de teren de 591,38 hectare, având ca rezultat obţinerea în mod necuvenit a unor subvenţii provenind din bugetul Uniunii Europene, în sumă totală de 224.420,70 lei.

"Aceste documente au fost depuse în condițiile în care cei doi inculpați cunoșteau împrejurarea că primăria nu desfăşoară propria activitate agricolă și mai mult că a cedat dreptul de utilizare a suprafeței respective către localnicii crescători de animale contra unor sume reprezentând taxe de pășunat.", sustin procurorii DNA.

În cauză, a fost recuperat prejudiciul produs prin săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina inculpaților.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Botoșani.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.", mai spun procurorii DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
124

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
90

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
82

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...