Mihai Răzvan Ungureanu se reîntoarce la şefia SIE

Mihai Răzvan Ungureanu se reîntoarce la şefia SIE
Mihai Răzvan Ungureanu se reîntoarce la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la SIE, MRU a fost votat de 278 de parlamentari, nu înainte de a fi criticat de reprezentanţii puterii.

Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, a spus despre Ungureanu că este "un produs expirat politic, coordonat cu cheiţa şi lipsit de personalitate". Nici preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, nu a evitat să-l critice pe MRU. În opinia lui, numirea lui Ungureanu la SIE este un semn de "recompunere a regimului Băsescu".
 
După mai bine de trei ani, Mihai Răzvan Ungureanu se reîntoarce la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Propus de preşedintele Klaus Iohannis pentru un nou mandat la SIE, MRU a fost votat marţi de 278 de parlamentari. Şase senatori şi deputaţi au votat împotrivă. În total, 284 de voturi, un număr la limită, având în vedere că erau necesare voturile a minimum 278 de parlamentari. De altfel, strategia PSD a fost de a boicota şi de a face tot posibilul ca liberalii să nu reuşească să adune cvorumul de prezenţă, astfel încât numirea lui MRU la SIE să nu poată fi făcută, scrie Gandul.

Cu toate acestea, cu sprijinul UNPR, UDMR, al membrilor grupului Democrat-Popular, al deputaţilor şi senatorilor independenţi, plus minorităţile naţionale, s-a conturat, totodată, şi o nouă majoritate parlamentară.  

"Astăzi sunt validat de o clasă politică care îmi oferă din nou posibilitatea să fiu de folos naţiunii. Este semnul triumfului democraţiei statului de drept. Aş vrea ca noul meu mandat să-mi conving colegii că doar împreună putem schimba percepţia păguboasă asupra serviciilor care, deşi autonome, nu dau socoteală nimănui. Este nevoie de un nou cadru legislativ, de acoperirea diferenţelor de cunoaştere. Prin votul dvs, primesc nu doar încuviinţare a mandatului, un mandat social al instituţiilor, există o raţiune socială a acestei numiri. Să rămâneţi întordeauna sensibili, asigurându-vă încă o dată de tot respectul meu", a declarat, la final, Mihai Răzvan Ungureanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
23

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
177

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
347

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....