Guvernul majorează fondurile pentru sprijinirea crescătorilor de vaci de lapte din zonele defavorizate

Guvernul majorează fondurile pentru sprijinirea crescătorilor de vaci de lapte din zonele defavorizate
Printr-o hotărâre de Guvern aprobată săptămâna trecută, Executivul a majorat cu 3 milioane de euro plafonul alocat ajutorului specific pentru crescătorii de vaci de lapte din zone defavorizate.

În judeţul Botoşani localităţile Răuseni, Hlipiceni şi Lunca sunt declarate zone defavorizate, unităţi administrativ-teritoriale din care aproape 300 de producători de lapte şi carne de vită au depus în 2014 cereri pentru solicitarea ajutorului specific. Numărul animalelor eligibile pentru plată este de aproape 1000 de vaci de lapte, iar cuantumul ajutorului este de peste 82 de euro pentru fiecare animal.

Conform prevederilor legale, plăţile către beneficiari se vor încheia pe 30 iunie. La nivel naţional, suma totală alocată categoriei vaci de lapte din zone defavorizate a crescut de la 22,4 milioane de euro, la 25,4 milioane de euro.

Ajutorul specific ce reprezintă un sprijin financiar aferent Fondului European de Garantare Agricolă, se asigură din sumele alocate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, din venituri din privatizare înregistrate în contul curent generat al Trezoreriei Statului, conform legilor bugetare anuale.

Măsura luată de Guvern are la bază consultările între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi sectorul privat şi răspunde solicitărilor adresate de către asociaţiile crescătorilor de vaci de lapte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
17

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
22

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
77

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...