O nouă direcție în cadrul Fiscului va lua la puricat averile persoanelor fizice

O nouă direcție în cadrul Fiscului va lua la puricat averile persoanelor fizice
În câteva luni, în cadrul ANAF va exista o structură internă care se va ocupa de persoanele fizice cu risc fiscal şi va investiga diferenţele dintre cheltuielile afişate şi veniturile declarate ale contribuabililor, potrivit adevarul.ro.

Este vorba de Direcţia Verificări Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care în prezent se ocupă inclusiv de românii cu averi mari. Aceasta va avea în componenţă o nouă structură, numită Direcţia Persoane Fizice cu Risc Fiscal.
În cazul persoanelor fizice (particulare), riscul fiscal este estimat în funcţie de cheltuielile şi de veniturile acestora. "Dacă veniturile declarate sunt prea mici faţă de cheltuielile afişate, respectiv când diferenţa dintre venituri şi cheltuieli este semnificativă, evidentă, persoana respectivă ar putea fi încadrată în categoria persoane cu risc fiscal", au declarat pentru adevarul.ro surse din Fisc, arata evz.ro.

Într-o primă fază, persoana depistată va fi convocată la administraţia financiară şi i se vor arăta dovezile/calculele din care reiese că nu şi-a declarat anumite venituri.

I se vor cere explicaţii privind cauzele acestui comportament şi i se va acorda chiar o perioadă rezonabilă pentru conformare, pentru plata sumelor datorate şi neachitate la bugetul de stat.

La cerere şi numai în anumite condiţii, persoana în cauză ar putea obţine şi eşalonări la plata datoriilor fiscale astfel calculate – procedurile sunt acum în pregătire, încă nu sunt stabilite în detaliu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
41

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
71

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
138

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...