Ziua Drapelului marcată la Botoșani cu discursuri și defilarea Gărzii de Onoare - GALERIE FOTO

Ziua Drapelului marcată la Botoșani cu discursuri și defilarea Gărzii de Onoare - GALERIE FOTO
Ziua Drapelului Național a fost marcată, vineri, la Botoșani de oficialitățile locale, șefii instituțiilor publice, dar și de zeci de botoșăneni care au luat parte la festivitatea ce a avut loc Piața Tricolorului.

Autoritățile locale s-au adunat în jurul orei 09.45 în fața Palatului Administrativ și în frunte cu prefectul Costică Macaleți, subprefectul Gelu Țigănucă și viceprimarul Cosmin Andrei au pornit către Piața Tricolului.

“Astăzi este Ziua Drapelului Naţional. Ziua în care cu bucurie ne întâlnim să sărutăm Tricolorul patriei, să arătăm că suntem români şi că ne iubim simbolurile naţionale la fel ca întotdeauna. Să transmitem gândurile noastre solemne despre cele trei culori încărcate de sens care ne-au reprezentat în lupte, pe mări şi oceane, în competiţii sportive, sau la importante întâlniri politice internaţionale. Avem un Drapel Naţional de 181 de ani, de când domnitorul Alexandru Ghica Vodă a pus steag corăbiilor şi oştirii româneşti. Personal, mă bucură foarte mult aceste momente, pentru că sunt un prefect care ţine foarte mult la respectarea simbolurilor naţionale. Instituţiile statului, şcolile şi liceele au obligaţia de a arbora Drapelul Naţional şi de a cultiva respectul faţă de acest element de identitate al poporului român. Vă rog, aşadar pe toţi, să nu uitaţi niciodată că suntem datori să cinstim Tricolorul şi, în felul acesta, să-i cinstim pe toţi cei care l-au privit cu lacrimi în ochi. Vă mulţumesc tuturor pentru că sunteţi aici şi vă urez sănătate, bucurie şi simţire românească! La Mulţi Ani Drapelului românesc! La Mulţi Ani tuturor românilor!", a fost mesajul prefectului Costică Macaleți.

După discursurile oficialităților a avut loc o ceremonie de arborare a Tricolului, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare, în aplauzele celor prezenți.

La finalul paradei militare, senatorul Doina Federovici, deputatul Tamara Ciofu și Mihaela Huncă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean au împărțit botoșănenilor cocarde tricolore.





































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
77

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
538

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
187

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...