Ziua Mondiala Antifumat, la Scoala Gimnaziala "Grigore Antipa" Botosani

Ziua Mondiala Antifumat, la Scoala Gimnaziala "Grigore Antipa" Botosani
"Capitanii Sanatatii", un grup de elevi ai Scolii Gimnaziale Grigore Antipa Botosani, au reusit sa atraga atentia colegilor lor printr-o povestioara motivationala care a facut turul intregii scoli.

"Era mica. Avea un capat portocaliu si 5 cm de alb, insa interiorul putea reprezenta sfarsitul. Cunoasteti cu totii povestea. Nici nu stia cum, dar a facut-o. De atunci nu s-a mai putut opri. Ei au obligat-o, ea a acceptat, noi am privit neputinciosi. Problemele de sanatate si, nu numai, nu au incetat sa apara, iar 7 cm de ceva i-au intunecat viata, ei, fetei dragute pe care o vedeai zilnic pe strada. Poate nici nu ati observat, poate nici nu ati intrebat-o de ce nu va mai vorbeste. O vedeti zilnic alaturi de amicii ei si desi nu va place imaginea de ansamblu, nu interveniti.

Daca esti prins in acest cerc vicios, ia atitudine! Renunta! Insenineaza-ti viata! Ea iti apartine! Tu ai controlul! Poti fi fericit!
Daca esti doar un spectator, nu intra in acest joc! Sanatatea ta chiar conteaza!"

Ziua Mondiala Antifumat se sarbatoreste in fiecare an la data de 31 mai. Capitanii Sanatatii au adus in atentia tuturor elevilor de gimnaziu o problema globala, deosebit de grava,  la care putem contribui cu totii pentru a o rezolva, macar partial.

Statisticile arata ca, la nivel global, consumul de tutun provoaca anual moartea a sase milioane de oameni, dintre care 600.000 de nefumatori, fiind expusi fumatului pasiv.

In Romania, la fiecare 16 minute o persoana moare din cauza cancerului pulmonar. Bolile cauzate de tutun conduc la pierderea vietii de catre 33.000 de romani anual. Tot anual circa 10.000 de romani se apuca de fumat si asta de la varste din ce in ce mai mici.

Activitatea se inscrie in calendarul proiectului judetean "Alege sa traiesti sanatos!".

(Profesor Mirela Antoche)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
100

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
323

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
50

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...