Oprea ataca profesorii si medicii: Primii au ore doar pe hartie, ceilalti trebuie FORTATI sa ramana in tara

Oprea ataca profesorii si medicii: Primii au ore doar pe hartie, ceilalti trebuie FORTATI sa ramana in tara
UNPR anunta ca "va elabora si va propune" in cursul acestui an un Plan Politic National care va constitui baza pentru initiativele legislative si guvernamentale ale partidului in urmatorii cinci ani. Printre cei vizati de planul UNPR se afla si profesorii si medicii, criticati aspru pentru ca nu muncesc indeajuns sau studiaza pe banii tarii si apoi pleaca in strainatate, arată aktual24.ro.

"In domeniul EDUCATIEI, interesul national inseamna sa ridicam nivelul mediu de pregatire la nivelul scolilor generale si al liceelor. Asta inseamna salarii mai mari pentru profesori, dar inseamna si mai multa munca din partea acestora. Nu putem pastra nici salariile de acum, dar nici practica actuala, in ceea ce priveste respectarea normei didactice.

Profesorul trebuie sa fie platit bine pentru 40 de ore pe saptamana, dar aceste ore trebuie sa fie reale si nu doar pe hartie.

In domeniul SANITAR, interesul national inseamna sa oprim exodul personalului medical si sa gasim mijloace de a-i convinge pe specialisti sa lucreze in spitalele din Romania si sa le asiguram, bineinteles, salarii pe masura muncii lor.

Nu este normal ca Romania sa plateasca facultatea pentru medici, iar acestia, imediat dupa terminarea studiilor sa plece in alta tara.

Categoric trebuie crescute salariile in mod substantial. Insa la fel de oportuna mi se pare si introducerea obligatiei de a profesa cel putin 5 sau 10 ani la ei in Romania", afirma Gabriel Oprea intr-un comunicat de presa.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
199

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
168

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
119

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...