Picnicuri, spectacole şi premii pentru copiii din centrele de plasament, de 1 Iunie

Picnicuri, spectacole şi premii pentru copiii din centrele de plasament, de 1 Iunie
1 Iunie - Ziua Internaţională a Copilului, este ziua în care revenim cu toţii la momentele tandre şi plăcute ale copilăriei inocente, alături de generaţia în creştere. Este ziua în care încercăm încă o dată să conştientizăm, că interesul pentru copil trebuie să fie  unul prioritar şi că, toţi copiii au nevoie de sprijinul şi atenţia noastră zi de zi.
           
La Botoșani, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului dorește să aducă zâmbete pe chipurile celor aproximativ 400 de copii din  sistemul rezidențial de protecție, marcând această zi dedicată lor prin diverse evenimente, activități și jocuri, cu sprijinul  a mai multor persoane, sponsori și ONG-uri sensibile la nevoile copiilor.
Astfel, în municipiul Botoșani copiii din cadrul centrelor și apartamentelor aparținând direcției, vor lua parte la activități precum:
  • Ieșiri în aer liber la Mănăstirea Vorona, Parcul Verde de la Hudum sau Parcul Mihai Eminescu din Botoșani;
  • Organizarea unor grătare, picnicuri, sau vizionare de film la cinema urmată de servirea unor pizza în oraș;
  • Implicarea în jocuri, concursuri, competiții, spectacole de muzică și dans, urmate de premii surpriză.
În Municipiul Dorohoi, copiii din apartamentele Casa Mea, Amicii și Floare de colț vor participa în perioada 29-31 mai 2015 la Zilele Copilului Dorohoi Ediția a VII-a, precum și pe 1 iunie 2015 de Ziua Internațională a Copilului, la activități precum:
  • Desene pe asfalt, activități artistice, informare preventivă în domeniul situațiilor de urgență organizată de ISU Botoșani, competiție sportivă (meci de fotbal) împreună cu copiii de la Centrul de Plasament Elena Doamna din Botoșani;
  • Lansare de lampioane în memoria copiilor decedați;
  • Activități de petrecere a timpului liber, jocuri, concursuri etc.
Copiii din cadrul Centrului de plasament din localitatea Pomîrla vor profita de apropierea de zona împădurită pentru a organiza de 1 Iunie o drumeție în care vor avea parte de momente cu jocuri, concursuri de șah, desene și eseuri, momente sportive, muzică și multă distracție.
La Centrul de plasament din localitatea Trușești, copiii vor avea parte de asemenea de momente vesele prin implicarea lor în activități precum întreceri sportive, karaoke, muzică și dans în aer liber, grătar etc., la care aceștia își pot invita colegi, prieteni care să participe alături de ei la distracția special organizată pentru a marca ziua copilului.
 
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani este alături de toți copiii și urează acestora La mulți ani!

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
82

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
45

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...