Camere de supraveghere video în parcările de la Baisa! Vezi pentru ce!

Camere de supraveghere video în parcările de la Baisa! Vezi pentru ce!

O problemă care a devenit destul de arzătoare a fost adusă în atenţie, vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, de către directorul Direcţiei Silvice.

Gheorghe Rusu a spus că porţiuni întinse de pădure, din imediata vecinătate a unor parcări de pe drumurile naţionale, s-au transformat în adevărate gropi de gunoi. El a dat exemplul parcărilor de la Baisa şi de la Zăiceşti, unde zilnic se aruncă deşeuri.

“Din păcate, în zona unor parcări pădurea este groapă de gunoi. Cred eu că ar trebui rezolvată această problemă mult mai bine, în sensul că administratorul acestor parcări să asigure condiţii în primul rând pentru depozitarea resturilor. Să fie puse nişte containere care să poată fi ridicate. În caz contrar, această chestiune se va permanentiza şi e păcat, că sunt  zone de agrement", a spus Gheorghe Rusu.

Răzvan Rotaru, comisarul-şef al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, a precizat că a avut o discuţie cu cei de la Secţia Drumuri Naţionale, administratorii drumurilor naţionale din judeţ, şi că în cel mai scurt timp vor fi luate măsuri pentru a stopa acest fenomen.

“Am vorbit cu domnul director de la Drumuri Naţionale şi dumnealor încearcă acum un sistem de camere video pentru că sunt zone în care se aruncă foarte multe gunoi", a menţionat Răzvan Rotaru.

Cei de la Drumuri Naţionale intenţionează să monteze camere video în parcările de la Baisa, Zăiceşti, Rediu, şi pe viitor la Guranda, pentru a-i prinde pe cei care aruncă gunoi.

 

Spune-ne opinia ta