VIDEO: Cultură de cannabis descoperită în judeţul Botoşani!

VIDEO: Cultură de cannabis descoperită în judeţul Botoşani!
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc. În urma efectuării a 9 percheziţii domiciliare, a fost depistată o cultură indoor şi 8 kilograme de cannabis, iar 4 persoane au fost reţinute.

La data de 27 mai a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au efectuat 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Botoşani şi Vrancea, la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri de risc.

La activităţi au participat şi poliţişti de la structurile de combatere a criminalităţii organizate Vrancea şi Botoşani, de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi – Serviciul Acţiuni Speciale şi poliţişti de frontieră de la I.T.P.F. Iaşi şi S.T.P.F.  Botoşani.

Din cercetări a reieşit că, în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat ar fi cultivat cannabis, pe raza localităţii Româneşti, judeţul Botoşani, în scopul comercializării drogurilor în municipiul Iaşi, precum  şi în  alte localităţi din ţară.

În urma  percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate 8 kilograme de cannabis şi a fost depistată o cultură indoor de cannabis, cu sisteme complete de întreţinere, preparare, instalaţii de iluminat, de filtrare a aerului, de umidificare, de irigare programată, de reflectare a luminii, de ermetizare şi de încălzire, se arată într-un comunicat al IGPR.

În urma administrării probatoriului, 4 dintre membrii grupării au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc urmând a fi prezentaţi Tribunalului Iași, în cursul zilei de astăzi,  cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de Departamentul  de  Informaţii şi Protecţie Internă. 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
39

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
932

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
379

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...