Autobuz electric testat de Ovidiu Portariuc si consilierii locali! GALERIE FOTO, VIDEO

Autobuz electric testat de Ovidiu Portariuc si consilierii locali! GALERIE FOTO, VIDEO
Primaria municipiului Botosani vrea sa achizitioneze un numar de 24 de autobuze electrice cu bani de la Uniunea Europeana. Pana atunci, la Botosani a ajuns un astfel de autobuz, produs in Cehia, care a fost testat pe strazile municipiului.

Primarul Ovidiu Portariuc, impreuna cu mai multi consilieri locali, s-au plimbat cu autobuzul pe traseul Primarie - Calea Nationala - Bazar - Petrom - Bulevardul Mihai Eminescu - Bulevardul George Enescu - Capat 1 - Strada Pacea - Dedeman - Calea Nationala - Primarie.

Printre cei prezenti s-a numarat si patronul firmei Microbuzul, Dumitru Balan, care a vrut sa vada cu ochii lui minunea electrica.
Un astfel de autobuz costa in jur de 400.000 de euro, iar acumulatorii, formati din 180 de celule, ajung la o capacitate de stocare de 95 % dupa 5 ani de utilizare. Cu o incarcare, mijlocul de transport merge o distanta de 180 de km in oras si 250 de km in afara orasului. Cel mai mare zgomot pe care il produce un astfel de autobuz electri este ventilatia.

"La finalul acestui an vom depune primul proiect pentru urmatoarea perioada de finantare, pentru modernizarea transportului public urban. Pe langa cele 24 de tramvaie, vor fi achizitionate si un numar de 24 de autobuze electrice. Am invitat astazi un producator, pentru ca deja incepem sa testam piata. Este un autobuz extrem de fiabil si silentios si nu polueaza. Are un cost foarte scazut de operare.", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.
 






















 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dan Șlincu, PSD: Șapte oferte pentru construirea noului pod peste Siret de la Vârfu Câmpului

astăzi, 09:25
4

Comisia de achiziție din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a început procesul de analiză a celor șapte oferte depuse în cadrul licitației pe...

La Ipotești a început Săptămâna Națională a Bibliotecilor!

astăzi, 09:17
9

Cu acest prilej, din anul 2021, s-a derulat proiectul Biblioteci în dialog, ocazie cu care biblioteci specializate sau generaliste au participat prin conferențieri și prezentări ale specificu...

Armata a reușit să ocupe doar jumătate dintre locurile scoase la concurs: Proba fizică, cea mai dificilă!

astăzi, 08:35
67

Ministerul Apărării Naționale a publicat datele primei serii de recrutare-selecție a soldaților profesioniști în Armata României din acest an și 60% dintre posturile scoase la concu...