Imagini de groază la Chişcăreni! Flăcări de 20 de metri ce au speriat un sat intreg! Vezi VIDEO si FOTO!

Imagini de groază la Chişcăreni! Flăcări de 20 de metri ce au speriat un sat intreg! Vezi VIDEO si FOTO!
Vineri dimineaţă, puţin după ora 04.00, liniştea satului Chişcăreni, din oraşul Săveni, a fost tulburată de un puternic incendiu ce izbucnit pe un teren pe care erau depozitate sute de tone de baloţi cu paie, pe care omul de afaceri Liviu Martiniuc îi folosea ca materie primă pentru fabrica de peleţi pe care o deţine în Ştiubieni.

Alarma a dat-o un localnic care a văzut de pe geamul casei o lumină puternică, iar când a ieşit în curte a fost la un pas să facă infarct când în faţă i-au apărut flăcări înalte de câţiva metri care ameninţau casele care se aflau în imediata apropiere.

Omul şi-a trezit vecinii şi a chemat ajutoare, mai multe autospeciale de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ajungând la faţa locului, dar şi utilaje de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Pentru pompieri prioritare au fost casele şi imediat cum au ajuns au început să stropească imobilele cu apă şi să îndepărteze baloţii care ardeau la nici zece metri de mai multe anexe gospodăreşti, depozitul de baloţi în aer liber fiind practic lipit de gardurile oamenilor.

În ajutorul pompierilor din Săveni au venit şi autospeciale de la Botoşani şi Dorohoi, în total intervenind aproximativ 70 de pompieri, dar şi utilaje, respectiv camioane şi buldoexcavatoare, de la Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile apropiate. Intervenţia s-a dovedit a fi una extrem de dificilă din cauza cantităţii mari de baloţi cu paie.

În timp ce pompierii interveneau cu apă, buldoexcavatoarele încărcau în camioane baloţii care nu mai ardeau şi îi transportau pe un câmp din localitate.

După ce flăcările uriaşe au fost potolite, un fum dens  s-a ridicat, aerul fiind aproape irespirabil, ceea ce a făcut ca intervenţia să fie şi mai grea. Din când în când, pompierii mergeau la fântâni pentru a bea apă, după care reveneau şi cu feţele acoperite sau cu mâna la gură îşi continuau treaba.

“Am fost expuşi la un foarte mare pericol. Dacă bătea vântul cred că ardea jumătate de sat. Nu l-a văzut nimeni pe proprietarul terenului, cu cine să vorbim? Noi am fost plecaţi o perioadă şi când ne-am întors acasă şi am văzut tot depozitul acesta ne-am gândit că se poate întâmpla o nenorocire", a spus o localnică.

“I-am spus de nenumărate ori că e un pericol şi ne-a spus că e curtea lui. De anul trecut, de prin iulie, după ce s-a treierat a făcut depozitul ăsta de aici. Mi-a distrus acum în incendiu şi copaci, şi gard, şi vie, şi sănătatea", a spus cu ochii în lacrimi o altă localnică.

După ce incendiul va fi lichidat în totalitate, dacă va fi necesar mai multe autospeciale vor rămâne în zonă şi pe timpul nopţii.

“Este o intervenţie foarte dificilă, având în vedere cantitatea de material combustibil, respectiv furaje, aproximativ 500 de tone, depozitate în apropierea locuinţelor particulare, precum şi a magazinului proprietarului. Cooperăm cu serviciile voluntare din împrejurimi folosind autocamioane şi buldoexcavatoare. Sperăm ca în opt ore să finalizăm", a declarat col. Cristian Amarandei din cadrul ISU Botoşani.

Omul de afaceri Liviu Martiniuc nu a venit în zonă, oamenii spunând că nu îndrăzneşte pentru că dacă şi-ar face apariţia ar fi linşat. Martiniuc a trimis câţiva angajaţi care au adus motorină pentru a alimenta maşinile care au transportat peleţii şi a cumpărat şi mai multe furci.

Pompierii urmează a stabili cauza probabilă a izbucnirii acestui incendiu şi vor evalua pagubele. Una dintre ipoteze este acţiunea intenţionată. Şi poliţiştii au deschis o anchetă, la Chişcăreni ajungând şi o echipă de criminalişti.







































 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
111

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
94

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
96

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...