Şeful ISU Botoşani, despre incendiul de pe proprietatea unui om de afaceri: "Luăm în calcul inclusiv o acţiune intenţionată"

Şeful ISU Botoşani, despre incendiul de pe proprietatea unui om de afaceri: "Luăm în calcul inclusiv o acţiune intenţionată"
Omul de afaceri Liviu Martiniuc, pe proprietatea căruia a izbucnit, vineri dimineaţă, un incendiu a fost atenţionat de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă încă de acum câteva luni să ia măsuri la depozitul cu baloţi din paie pe care îl deţine la Chişcăreni.

Martiniuc mai deţine un astfel de depozit şi la Ştiubieni, unde are şi o fabrică unde produce peleţi, baloţii cu paie fiind folosiţi ca materie primă. Potrivit reprezentanţilor ISU, omul de afaceri nu s-a conformat, motiv pentru care i-au aplicat deja o amendă pentru nerespectarea măsurilor stabilite.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului de la Chişcăreni este în curs de stabilire, una dintre ipotezele luate în calcul fiind aceea că focul a fost pus intenţionat.

“Au fost în atenţia noastră din luna ianuarie, când s-a produs acea aglomerare de furaje pe spaţii destul de mici, una chiar în centrul localităţii Chişcăreni şi am stabilit ca măsuri asiguratorii pentru proprietar să asigure o supraveghere permanentă acolo şi să aibă mijloace de intervenţie. În plus, în urma discuţiilor purtate cu proprietarul am stabilit ca aceste furaje să fie ori eliminate prin folosirea lor în procesul de producţie ori mutate la o distanţă care să nu pericliteze vecinătăţile. A consumat o parte din furaje, unde este şi fabrica la Ştiubieni, dar la Chişcăreni nu. La momentul actual este în curs de stabilire cauza probabilă de incendiu, inclusiv luăm în calcul o acţiune intenţionată în urma discuţiilor avute cu persoana care a observat incendiul, cu vecinii, cu situaţia tensionată existentă pe plan local", a declarat col. Radu Anton, şeful ISU Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr de 25 de ani dintr-o comuna din Botoșani, prins beat la volan!

astăzi, 18:55
18

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani au oprit pentru control pe strada Școlii din comuna Havârna un autoturism...

USR Botoșani: USR oprește din nou specula cu locurile de veci!

astăzi, 18:21
56

După ce, în 2021, consilierul USR Raluca Curelariu a stopat mafia din cimitirele botoșănene printr-un amendament ce a limitat bișnița,  primarul social democrat aflat încă &icir...

Un bărbat rănit într-un accident a rămas blocat în mașină, au intervenit pompierii!

astăzi, 17:55
250

Un bărbat, în vârstă de 44 de ani, a fost rănit după ce mașina pe care o conducea a părăsit partea carosabilă și a ajuns într-un gard. Evenimentul s-a produs pe raza localit...