TUPEU MAXIM pentru un botosanean! A chemat ambulanta pentru a fi adus de la Costinesti la Botosani!

TUPEU MAXIM pentru un botosanean! A chemat ambulanta pentru a fi adus de la Costinesti la Botosani!
Din ce in ce mai multi botosaneni apeleaza serviciul unic de urgenta 112 pentru chestii banale, cum ar fi dureri intre degetele de la picioare, dureri de cap sau pentru ca pur si simplu nu au cu ce sa ajunga in municipiul Botosani, dupa un chef la rude. 

Asa s-a intamplat si joi, atunci cand un barbat a sunat la 112 spunand ca are dureri cumplite de stomac si nu se poate misca. O ambulanta de "tip ARTI", adică Ambulanţă de Resuscitare şi Terapie Intensivă, cu echipaj format din medic, asistent si ambulantier, a plecat spre localitatea Costinesti, comuna Leorda, mai exact spre "ultima casa din camp" din respectivul sat.

Ajunsa acolo, ambulanta nu putea intra pe drumul care ducea spre locuinta in care se afla barbatul, asa ca i s-a cerut sa vina pana la strada principala, insa fara rezultat. In cele din urma soferul de pe ambulanta a gasit un alt drum si a reusit sa ajunga la respectiva locuinta.

Cand au coborat din ambulanta, cadrele medicale au avut parte de un soc. Barbatul tocmai ce-si lua la revedere de la rude, cu zambetul pe buze. Intrebat de ce a solicitat interventia ambulantei, barbatul, aflat si sub influenta bauturilor alcoolice, i-a spus medicului ca il doare stomacul, in timp ce rudele acestuia au inceput sa faca scandal pe motiv ca angajatii Serviciului Judetean de Ambulanta sunt platiti din banii lor si ca trebuie sa mearga oriunde dupa acestia.

In cele din urma, barbatul in varsta de 60 de ani a urcat singur in ambulanta si a fost adus la Unitatea de Primiri Urgente, unde i s-a pus o perfuzie, dupa care a plecat acasa, in municipiul Botosani, pentru ca la Costinesti se afla doar in vizita.

Si ne intrebam ce se putea intampla in cazul in care o alta persoana, care ar fi suferit un accident vascular sau un accident rutier, ar fi avut nevoie de interventia cadrelor medicale, avand in vedere ca in judetul Botosani sunt doar trei astfel de ambulante cu medic, doua la SJA Botosani si una la SMURD?

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
75

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
85

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
117

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...