Fostul primar al municipiului, despre corecţiile financiare: "Nu au cum să găsească un ţap ispăşitor în vechea administraţie"

Fostul primar al municipiului, despre corecţiile financiare: "Nu au cum să găsească un ţap ispăşitor în vechea administraţie"
Fostul primar al municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, susţine că actualul Executiv al Primăriei nu poate arunca vina pe vechea administraţie pentru corecţiile financiare care au fost aplicate pentru unele proiecte cu fonduri europene, derulate de municipalitate.

Flutur a precizat că toate sumele cheltuite se găsesc în situaţii de lucrări.

Cei din actualul Executiv intenţionează să acţioneze în judecată pe cei care s-au aflat la conducerea Primăriei în perioada în care primar era Cătălin Flutur, în cazul în care nu se va găsi o rezolvare la nivel central în ceea ce priveşte corecţiile financiare, cea mai mare corecţie, în sumă de 16 milioane de lei, fiind aplicată pe proiectul cu termoficarea.

“Au doi-trei ani de când tot spun că se duc să rezolve cu corecţiile financiare. Nu au cum să găsească un ţap ispăşitor în fosta administraţie. Am primit în mod gratuit de la Uniunea Europeană 98% fonduri dintr-un proiect, zic că este un lucru bun, un lucru benefic. Problema se pune că nu o să mai fie 98%, o să fie 88%, dar tot este un lucru benefic pentru Botoşani pentru că reprezintă fonduri nerambursabile. Mai mult decât atât, acele sume se regăsesc toate în lucrări şi situaţii de lucrări şi aşteptăm finalizarea", a declarat Cătălin Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl mai țineți minte pe Aron Bălan, spaima șoferilor din Botoșani?

astăzi, 13:12
71

Un tânăr care are la activ sute de fapte de furt comise pe raza județelor Suceava și Botoșani a fost condamnat miercuri, 24 aprilie, de magistrații de la Judecătoria Gura Humorului, î...

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
71

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
2322

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...