Botoşani, 8-10 mai: Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu"

Botoşani, 8-10 mai: Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu"
În perioada 8-10 mai 2015 se va desfășura la Botoșani cea de-a XV-a ediție a Concursului de Matematică "Dimitrie Pompeiu", cu participare internațională. Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI. În acest an au fost invitați elevi din Chișinău, Republica Moldova, și Cernăuți, Ucraina, iar din țară vor participa elevi din județele: Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Iași, Maramureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și din municipiul București.

Concursul este organizat de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani, Colegiul Național "Mihai Eminescu", Colegiul Național "A. T. Laurian" și Școala nr. 17 din Botoșani. Manifestarea este dedicată botoșăneanului Dimitrie Pompeiu, matematician de talie internațională.

Concursul a fost inițiat de domnul profesor Artur Bălăucă în anul 2001 și președinte (timp de 12 ani) a fost regretatul profesor universitar Dan Brânzei de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași.

Anul acesta, președintele concursului va fi domnul profesor universitar Radu Gologan, de la Universitatea Politehnica din București, care este și Președintele Societății de Științe Matematice din România, iar președintele comisiei de selectare a subiectelor va fi domnul profesor universitar Doru Ștefănescu, de la Universitatea din București, care este Prim Vice-Președintele Societății de Științe Matematice din România și Vice-Președinte al "Mathematical Society of South Eastern Europe" (MASSEE).

Festivitatea de deschidere a concursului va avea loc vineri, ora 18:00, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică, ora 10:00, ambele desfășurându-se în Aula Magna a Colegiului Național "A. T. Laurian". Proba scrisă va începe sâmbătă, ora 9:00, la Colegiul Național "Mihai Eminescu" (pentru elevii din clasele V-XI) și la Școala nr. 17 din Botoșani (pentru elevii din clasele III-IV).

Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
496

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
67

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
88

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...