Ponta, declarație în cazul Nichita: Nu ştiam că pentru spionarea iubitei se arestează oameni

Ponta, declarație în cazul Nichita: Nu ştiam că pentru spionarea iubitei se arestează oameni
Victor Ponta nu este impresionat de faptul că, potrivit procurorilor, primarul de Iași a folosit Poliția locală pentru a-și spiona iubita, o angajată a primăriei.

"Nu ştiam că pentru spionarea iubitei se arestează oamenii. Ca să nu spioneze altă iubită?", a declarat premierul, la B1 TV.

"Credeam când eram procuror - şi azi la fel cred - că starea normală de judecată pentru un om este de libertate, iar starea de arest preventiv este o excepţie care trebuie aplicată când e vorba de infracţiuni cu violenţă: crimă, viol, tâlhărie. Aşa se întâmplă în toate ţările occidentale", a mai spus Ponta la B1 TV.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, vineri seara, ca primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, să fie cercetat sub control judiciar în dosarul instrumentat de DNA Bucureşti în care este acuzat de abuz în serviciu, fiind suspectat că şi-ar fi urmărit iubita folosindu-se de Poliţia Locală Iaşi. Nichita nu are voie să părăsească ţara.

Tot sub control judiciar vor fi cercetați și ceilalți doi inculpați din acest dosar - Liviu Hliboceanu, director general al Poliției Locale Iași, și Ștefan Avîrvarei, șef serviciu în cadrul Poliției. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată de DNA.

Nichita este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la accesul ilegal la un sistem informatic, instigare la operaţiuni ilegale şi instigare la folosirea informaţiilor care nu sunt destinate publicităţii. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi şeful Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, şi Avîrvarei Ştefan, şef serviciu în Poliţie.

Primarul din Iaşi i-ar fi instigat pe cei doi să spioneze o persoană. Potrivit presei locale, persoana monitorizată de primar era chiar amanta acestuia, şefa unui serviciu din Primăria Iaşi, Adina Samson, în vârstă de 33 de ani.

Pentru Adina Samson, edilul a fost în stare să creeze o adevărată celulă de spionaj. Însă îi transformase în spioni, potrivit procurorilor, chiar pe poliţiştii locali plătiţi din impozitele ieşenilor.

De multe ori, chiar şeful Poliţiei Locale se ocupa în detaliu de operaţiunile dispuse de Nichita.

Se folosea tehnică de ultimă generaţie, softuri de monitorizare a comunicaţiilor de pe telefon, dar şi sisteme de monitorizare prin GPS a maşinii în care se deplasa femeia despre care presa locală scrie că e amanta edilului. Când autoturismul a ajuns în service şi a existat riscul ca mecanicii să observe dispozitivul, s-a declanşat o întreagă desfăşurare de forţe.
S-a mers până acolo cu urmăririle încât atunci când ţinta lui Nichita a mers la Suceava, şi poliţiştii locali au închiriat o cameră ca să se asculte tot ce se întâmpla în încăperea învecinată.

Fiecare întâlnire a tinerei era monitorizată atent. Cei care ajungeau la ea erau verificaţi în bazele de date ale Ministerului de Interne. Dacă ceva părea suspect, primarul era anunţat imediat.

Când lucrurile au degenerat, un alt instrument folosit de oamenii primarului a fost ameninţarea directă! Potrivit procurorilor, clanul Cordunenilor, una dintre cele mai temute grupări din Moldova, a fost folosit pentru intimidarea oamenilor din anturajul presupusei amante.

Potrivit unor surse judiciare, Adina Samson, şefa Serviciului Managementului Calităţii din cadrul Primăriei ieşene, l-ar fi denunţat pe edilul Gheorghe Nichita la DNA, după ce ar fi constatat că este în permanenţă urmărită, arată Realitatea.net.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
71

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...