Botosaneni care stau la coada pentru a cersi, iar noaptea dorm sub vitrinele magazinelor de lux!

Botosaneni care stau la coada pentru a cersi, iar noaptea dorm sub vitrinele magazinelor de lux!

   Stirile Pro TV

Pozeaza in saracii Europei, cersesc cat este ziua de lunga pe marile bulevarde, iar noaptea sfideaza normele elementare ale bunului simt atunci cand dorm in zonele cu staif, din marea metropola.
 
Campania "Romania din Regatul Unit" vi-i prezinta pe romanii de sub cerul Londrei. Dintre toti saracii, ai nostri sunt singurii care stau prin parcuri, pe scarile unor hoteluri de lux, ori in fata vitrinelor cu produse exclusiviste. Ii vede o lume intreaga si se fereste de ei.
In vitrina unui showroom auto, sunt masini de sute de mii de lire, insa dincolo de geam gasesti ghemuiti, zeci de romani fara adapost. Isi fac culcus aici in fiecare noapte, pentru ca a doua zi sa aiba cel mai bun loc pentru cersit. De aceasta data, e un grup din Botosani. Au mai fost la Londra si s-au intors. Vara se muta in parcurile mari, din centru. Din pacate, pentru ei, capitala cu cei mai multi miliardari din lume nu reprezinta decat un trotuar rece si o mana intinsa.
 
Piata Marble Arch, zona zero a Londrei, ora 3 dimineata. Un loc cu hoteluri de 5 stele si magazine cu marfa de lux. In acelasi loc isi gasesc adapostul multi barbati si femei, toti plecati din Romania. Un politist detasat de la Suceava in marea metropola stie bine zona.

Politist: "Ia uite ca sunt si sub geam aici!"

Sub vitrina unui magazin cu pretentii, e un urias dormitor. Sunt 3 grade peste zero afara si granitul de pe jos pare sa-I incomodeze pe cei care dorm inveliti din cap pana in picioare. Toti sunt romani. In zona nu gasesti niciun alt immigrant. Sunt ziua pe strazi la cersit, dar noaptea se retrag si nu deranjeaza vizual, asa cum fac alti conationali. Majoritatea sunt rromi plecati din zona Moldovei.
 
Grup de rromi: "Cautam de munca si nu vor sa ne dea. Am fost la centru de caritate si nu ne da. Am fost si nu mai sunt locuri."

Dorm pe cartoane, cu hainele cu cap si incaltamintea la uscat pe balustrade. In adaposturi pot locui doar pentru cateva zile si unele ONG-uri nu ii mai primesc pentru ca fura de la ceilalti imigranti.

Cersetor: "Eu nu mai pot de foame, te rog sa ma crezi. Nu am mancat nimic."

Spun ca deocamdata cersesc, pentru ca nu au gasit de lucru. Nu cunosc limba si nici nu au documente care sa ateste vreo pregatire. Si totusi viseaza sa aiba o slujba la …Curtea Reginei.

Sursa: Stirile Pro TV (Citeşte mai mult si vezi AICI Video!)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
88

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
181

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
179

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...