Nichita a scapat de arest!

Nichita a scapat de arest!
Tribunalul Bucuresti a decis ca primarul Iasului, Gheorghe Nichita, nu va fi arestat preventiv, ci plasat sub control judiciar. Decizia nu este definitiva si poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Nichita a fost prezentat vineri de DNA instantei cu propunere de arestare preventiva, dupa ce a fost retinut de procurori joi seara, pentru mai multe fapte, insa judecatorul de la Tribunalul Bucuresti a decis sa nu il trimita dupa gratii, informeaza Realitatea TV.

Nichita nu are voie sa paraseasca Romania si trebuie sa se prezinte periodic la Politie.

DNA il acuza pe edil de instigare la folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, in forma continuata (cinci acte materiale), instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, instigare la acces ilegal la un sistem informatic si instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Primarul din Iasi le cerea sefilor din Politia Locala sa puna functionarii din subordine sa-i supravegheze iubita - pe Adina Samson, care avea montat un sistem de urmarire GPS pe masina, rezulta din interceptarile telefonice redate in referatul DNA prin care se cerea arestarea preventiva a edilului.

Procurorii sustin ca lucratorii Politiei Locale Iasi, respectiv directorul general Liviu Hliboceanu si subalternul sau Stefan Avirvarei, sef serviciu, si-au indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, in sensul utilizarii resurselor institutiei, respectiv angajati, autoturisme si carburant, in interesul personal al primarului Nichita, pentru a efectua verificari cu privire la activitatile iubitei edilului.

Cei doi sefi din Politia Locala Iasi, retinuti si ei joi seara de DNA, au fost de asemenea plasati sub control judiciar.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
267

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
46

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
392

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...