Drepturile femeilor şi egalitatea de şanse la Botoşani, discutate cu prefectul

Drepturile femeilor şi egalitatea de şanse la Botoşani, discutate cu prefectul
Într-o societate care tolerează discriminările de tot felul, care se lasă convinsă cu mare greutate de necesitatea implementării valorilor şi principiilor occidentale, se fac auzite şi voci care-şi propun să aducă shimbarea.

O astfel de iniţiativă aparţine Asociaţiei React, care a organizat marţi dimineaţă la Botoşani, o sesiune de lucru pe tema egalităţii femeilor pe piaţa muncii.

Evenimentul, ce l-a avut ca invitat şi pe prefectul Costică Macaleţi, s-a adresat în mod special femeilor ce doresc să depăşească diversele piedici care le opresc în a-şi pune în practică iniţiativele responsabile.

Membri şi lideri ai diverselor asociaţii nonguvernamentale au avut astfel ocazia să se cunoască mai bine şi să discute despre piedicile femeii din Botoşani. Căsătorită, creştin-ortodoxă, de etnie romă sau nu, tânără, în vârstă, cu studii sau fără, mamă sau bunică, toate pot fi criterii prin intermediul cărora cei din jur pot discrimina o femeie. Toate situaţiile sunt traumatizante însă cele mai dureroase sunt poate cele trăite de mamele care, deşi au copii bolnavi, nu beneficiază de toate drepturile prevăzute de lege.
Eu am un copil cu handicap iar primăria din comuna în care trăiesc îmi refuză contractul de muncă, aşa cum prevede legea pentru persoana însoţitoare. Eu pierd drepturi ce mă vor afecta mai târziu, când nu voi avea vechime şi nici contribuţii pentru pensie., a explicat o mămică al cărui copil suferă de sindromul Down.

Preluând o parte din problemele ridicate, prefectul Costică Macaleţi a ţinut să aprecieze necesitatea unor astfel de proiecte şi întâlniri. Practic suntem definiţi de modul în care reacţionăm la ceea ce ne înconjoară. Şi sunt de părere că trebuie să fim foarte atenţi să nu agresăm nimic - începând cu natura şi terminând cu persoana din faţa noastră. Vă doresc mult succes., a transmis, printre altele, prefectul Costică Macaleţi.

Intitulat Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est", proiectul care i-au adus la Botoşani pe cei de la React, este cofinanţat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013. 

Comunicat de presă Instituţia Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație pentru iubitorii de artă: Expoziția „Salon de primăvară – Liviu Șoptelea și prietenii”

astăzi, 08:32
6

Evenimentul este organizat de Societatea Culturală ”Expo-Art” Botoșani și reunește pe simeze lucrări de pictură și tehnică mixtă, creații ale unor artiști botoșăneni din diver...

Probleme penale pentru o tânără șoferiță din Suceava după ce a achiziționat mașina de la un botoșănean!

astăzi, 08:04
136

Polițiștii care efectuau activități de control trafic rutier pe raza satului Voievodeasa, comuna Sucevița, județul Suceava, au oprit pentru control un autoturism Renault Megane Scenic.La vol...

Olimpicii fotbaliști din Botoșani, pe podium la faza zonală a competiției! (Foto)

astăzi, 07:34
165

Echipele reprezentative ale județului Botoșani, care s-au calificat la această fază a competiției, s-au întors acasă cu rezultate remarcabile.”Atât băieții, cât și...