Ponta: In 2012, plecam sa joc baschet, dar m-a sunat Basescu pentru guvernare. Crin a zis "Aoleu!"

Ponta: In 2012, plecam sa joc baschet, dar m-a sunat Basescu pentru guvernare. Crin a zis "Aoleu!"
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a remarcat absenta fostului lider PNL Crin Antonescu de la evenimentul PSD de celebrare a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu si a punctat ca istoria nu poate fi rescrisa, relatand cum acesta l-a incurajat sa preia guvernarea cand a fost sunat de Basescu.

El a rememorat, in discurs, evenimentele care s-au succedat in 2012, imediat dupa ce Guvernul Ungureanu a fost demis de Parlament prin motiune de cenzura, scrie ziare.com.

"In ziua de 27 aprilie 2012, cam pe la aceasta ora, 18.30, ajunsesem deja acasa - eram, evident, foarte fericit - m-am schimbat sa plec sa joc baschet. Mi-a sunat telefonul si mi s-a spus "Buna ziua, domnule presedinte Ponta, domnul presedinte Basescu doreste sa va invite la Cotroceni'. Am zis politicos 'Multumesc", am pus mana pe acelasi telefon si l-am sunat pe Crin spunandu-i "M-a chemat Basescu la Cotroceni".

Crin a zis: "Aoleu!" Zic: "Da. Daca spune sa preluam guvernarea, tu ce parere ai?". Si a zis: Bineinteles ca da, nu de asta am facut USL? Ca sa-i luam lui Basescu, MRU, Predoiu si toata trupa guvernarea?", a relatat Ponta.

El a remarcat absenta lui Crin Antonescu din sala Parlamentului in care PSD a organizat evenimentul de celebrare a trei ani de la caderea Guvernului Ungureanu prin motiune de cenzura si a aratat ca istoria nu trebuie rescrisa indiferent de ce se intimpla ulterior, Antonescu si ceilalti lideri PNL avand un rol fundamental si esential in formarea Uniunii Social-Liberale, votarea motiunii de cenzura si formarea Guvernului.

La evenimentul organizat de PSD au venit doar parlamentari ai PC, ai PLR si ai grupului minoritatilor nationale, nu si parlamentarii PNL.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

astăzi, 21:18
31

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

astăzi, 21:07
28

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

astăzi, 20:22
127

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...