Noii ciocoi şi afacerile lor... beton: Doamna primar nu comentează, sătenii rămân cu ochii în soare!

Noii ciocoi şi afacerile lor... beton: Doamna primar nu comentează, sătenii rămân cu ochii în soare!
Situaţie tragi-comică într-un sat din coasta Botoşanilor! Pe banii Primăriei, un drum a fost betonat cât ţine proprietatea unui consilier local. Mai departe de gardul lui "s-au terminat banii"! La Primărie, reporterii Ştiri.Botoşani au primit răspunsul "pe sub uşă", prin vocea secretarei: "Doamna primar nu doreşte să facă niciun fel de comentariu".

Mai mulţi cetăţeni care locuiesc pe o stradă din localitatea Cătămărăşti Deal, comuna Mihai Eminescu, s-au revoltat şi îl acuză pe unul dintre vecini că şi-a betonat drumul în dreptul curţii pe bani publici.

Cel vizat de acuzele cetăţenilor este Constantin Grigoroşcuţă, consilier local în cadrul Primăriei Mihai Eminescu şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Nova Apaserv. Acesta deţine o casă în Cătămărăşti Deal, având două porţi de acces în curte, situate pe străzi diferite. Pe una dintre străzi, care este din pământ, a fost turnat beton exact cât tine proprietatea lui Grigoroşcuţă, pe o porţiune de aproximativ 60 de metri, o parte din gardul proprietăţii fiind chiar la intrarea pe stradă.

Acest lucru i-a enervat la culme pe cetăţenii care locuiesc pe aceeaşi stradă, care spun că este o bătaie de joc la adresa lor, mai ales că sunt la zi cu plata taxelor şi impozitelor locale.

Una dintre persoanele care locuieşte pe această stradă susţine că timp de câteva zile cei care au maşini au trebuit să ocolească printr-o grădină, pentru că porţiunea de drum care a fost asfaltată, ar fi fost închisă de către consilierul local "pentru a se usca asfaltul".

"Consilierul local al comunei Mihai Eminescu, Constantin Grigoroscuta, si-a asfaltat 60 m, in dreptul locuintei pe care o detine in satul Catamarasti Deal. Totul pe cheltuiala Primariei, adica pe banii nostri, din taxele si impozitele platite de noi. Nu trebuie uitat ca de la aceeasi Primarie incaseaza o indemnizatie lunara pentru functia de consilier. De joi, 16 aprilie 2015, drumul este blocat (de! ca sa se usuce asfaltul!) locuitorii din zona fiind nevoiti sa circule pe o varianta, prin curtea unui proprietar in apropiere de calea ferata. Oare nu ar fi cinstit  ca d-l Constantin Grigoroscuta  sa-si plateasca singur asfaltul?  Iar, daca e sa se asfalteze pe banii Primariei, atunci sa se asfalteze tot drumul, sa beneficieze toti locuitorii din zona de confort", se arată într-o sesizare venită pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.

Un alt cetăţean care locuieşte pe respectiva stradă spune că este inadmisibil ca persoane care vremelnic ocupă anumite funcţii publice să se creadă "stâpâni".

"Eu am avut noroc că nu a trebuit să ies cu maşina zilele acestea, dar vecinii care au maşini au trebuit să meargă pe un câmp. Am fost şi eu şi m-am uitat şi e turnat asfalt fix cât ţine gardul lui. Ce să mai spunem noi? Mai putem spune ceva?", a afirmat bărbatul.

Contactat telefonic de reporterii Stiri.Botosani, Constantin Grigoroşcuţă a declarat că nu a făcut nimic ilegal, iar "toate lucrările sunt executate conform proiectelor aprobate de Primărie".

Întrebat de ce nu a fost betonată toată stradă, ci doar cât ţine gardul proprietăţii sale, consilierul local a spus  că "s-au terminat banii". Acesta a mai spus că mai mult beneficiază vecinii săi de asfaltul turnat pe porţiunea de aproximativ 60 de metri decât el.

"S-a asfaltat aşa cum prevede planul şi proiectul care au fost făcute de Primăria Mihai Eminescu. Vă rog să mergeţi la Primărie, să luaţi proiectul, documentele, să vedeţi. Este prins în plan, s-a făcut asfaltarea pe etape. Cine a făcut reclamaţie nu judecă. Ei merg mai mult pe asfalt decât merg eu, eu merg zece metri să intru în curte, ei merg 50. Ce să mai spun mai departe? Credeţi că se face ce spun eu? A fost prinsă toată strada dar nu mai sunt bani, s-au terminat banii. S-a făcut întâi vatra satului, s-au mai făcut şi pe alte străzi. Cine îşi permite în ziua de azi să toarne aşa beton, pe banii oamenilor, să dea o lopată de beton că vrea el?", ne-a declarat Constantin Grigoroşcuţă.

Pentru a vedea cum stau lucrurile, ne-am deplasat şi la Primăria comunei Mihai Eminescu, dorind să discutăm cu primarul Aneta Gireadă.

La cabinetului acesteia, secretara ne-a rugat să aşteptăm, apoi după câteva minute ne-a întrebat ce vrem să discutăm cu doamna primar. I-am spus că venim cu o reclamaţie din partea mai multor cetăţeni din localitatea Cătămărăşti Deal, la scurt timp răspunsul din partea secretarei fiind unul tranşant. "Doamna primar nu doreşte să facă niciun fel de comentariu".

În atare condiţii, cetăţenii din Cătămărăşti Deal nu au decât să aştepte să vadă dacă şi strada care trece prin faţa porţilor lor va fi asfaltată, şi dacă vor beneficia şi ei de condiţii decente din banii pe care conştiincios îi plătesc către Primărie.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
117

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
75

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...