Şcoli evaluate de reprezentanţii ARACIP! Vezi cum au fost apreciate

Şcoli evaluate de reprezentanţii ARACIP! Vezi cum au fost apreciate
Mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Botoşani au fost evaluate de reprezentanţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP), în cadrul unui proiect derulat la nivel naţional, în perioada ianuarie-martie, denumit “Educaţie de calitate în şcolile din mediul rural".

În cadrul acestui proiect, 16 unităţi de învăţământ botoşănene din mediul rural au fost evaluate extern de către ARACIP şi niciuna nu a fost apreciată cu calificativul “nesatisfăcător".

Au fost considerţi îndepliniţi toţi cei 43 de indicatori de performanţă. Există şi unităţi de învăţământ care la toţi indicatorii au obţinut calificativul Foarte bine şi Bine. E vorba de Liceul Tehnologic Al. Vlahuţă Şendriceni, Şcoala gimnazială Corni, Şcoala gimnazială Dumbrăviţa-Ibăneşti şi Şcoala gimnazială Răuseni, a precizat Mihaela Huncă, inspector general al ISJ Botoşani.

Şefa ISJ a menţionat că au fost însă şi unităţi care au obţinut la unii indicatori calificativul “satisfăcător".

“Aceşti indicatori s-au referit la existenţa cabinetelor medicale, existenţa cabinetelor psihopedagogice şi de consiliere şi orientare şi acele autorizaţii sanitare de funcţionare", a mai spus Huncă.

Până pe 5 iunie vor fi evaluate alte 12 unităţi de învăţământ de la nivelul judeţului Botoşani, de această dată atât din mediul rural, cât şi urban, în cadrul unui alt proiect denumit “Sprijinirea şcolilor pentru creşterea calităţii serviciilor educaţionale".

Aceste unităţi vor fi suspuse unei evaluări externe de către experţi ARACIP.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
158

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
196

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
91

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...