Ginerele lui Traian Basescu, la DNA!

Ginerele lui Traian Basescu, la DNA!
Sotul Ioanei Basescu, fiica fostului presedinte Traian Basescu, a mers luni dimineata la sediul DNA din Capitala. Radu Pricop, de profesie avocat, a ajuns la DNA in jurul orei 10:45, insa a declarat ca nu stie in ce dosar si in ce calitate a fost citat de procurori.

Pricop a stat la DNA peste jumatate de ora. Potrivit televiziunilor de stiri, Pricop are calitatea de suspect si este urmarit penal in dosarul in care fiul fostului presedinte al Republicii Moldova Sergiu Lucinschi a fost retinut, relatează ziare.com.

Surse judiciare citate de Romania TV sustin ca Radu Pricop l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa santajeze un om de afaceri, ginerele lui Basescu fiind astfel acuzat de complicitate la santaj. Sergiu Lucinschi, om de afaceri si fiul fostului presedinte moldovean Petru Lucinschi, a fost retinut luni seara pentru santajarea unui alt om de afaceri. El a fost ajutat de un ofiter DIICOT, care a fost prins in flagrant cand primea 5.000 de euro.

Potrivit unui comunicat DNA, omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, pentru santaj si trafic de influenta, in timp ce ofiterul DIICOT Constantin Comaneanu a fost retinut, marti, pentru luare de mita.

In perioada decembrie 2014 - martie 2015, Lucinschi ar fi facut presiuni asupra unui om de afaceri pentru ca acesta sa ii dea patru milioane de euro, pentru retragerea unei plangeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infractiuni, printre care si gestiune frauduloasa. In plus, dupa remiterea sumei, Lucinschi ar fi urmat sa faca demersurile necesare astfel incat incadrarea juridica a faptelor sa fie schimbata intr-o infractiune pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza.

De asemenea, Constantin Comaneanu, ofiter de politie implicat in acelasi dosar, printr-un intermediar, i-a solicitat omului de afaceri bani, afirmand ca poate influenta modul de solutionare al dosarului respectiv.

Ofiterul DIICOT i-a transmis omului de afaceri santajat ca va fi arestat, ceea ce s-a si intamplat ulterior. Dupa eliberare, denuntatorul a fost de acord sa plateasca 30.000 de euro din suma pretinsa initial, de 50.000 de euro, iar Comaneanu a fost prins in flagrant, luni, cand primea suma de 5.000 de euro.

De asemenea, Lucinschi l-a convins pe omul de afaceri ca poate face demersurile pentru ca dosarele acestuia sa fie solutionate favorabil, indiferent de probele existente. Astfel, pe 17 martie, fiul fostului presedinte moldovean a primit de la omul de afaceri dreptul de creanta asupra sumei de doua milioane de euro, in forma unui contract fictiv de imprumut.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean sancționat la Botoșani cu 2.000 de lei și material lemnos confiscat!

astăzi, 11:08
14

În cursul zilei de joi,18 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au  oprit pentru control, pe drumul public din comuna Tudora, o autout...

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
26

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
53

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...