Ora Pământului - Vorona a stins lumina ! FOTO

Ora Pământului - Vorona a stins lumina ! FOTO
Vorona a marcat sâmbătă seara Ora Pământului. Timp de o oră, între 20.30 şi 21.30, elevii Şcolii Gimnaziale ,,N. Iorga,, din Poiana, comuna Vorona s-au alăturat campaniei mondiale ,,Earth Hour’’.

Sub coordonarea doamnei profesor de geografie Violeta Cîrneală, a coordonatorului şcolii, Sergiu Dascălu şi a celorlalte cadre didactice, elevii au organizat o activitate ecologică, având sloganul campaniei naţionale ,,Dăruieşte naturii din energia ta!’’.

Adunaţi în interiorul unei săli de clasă, datorită vremii nefavorabile de afară, participanţii au stins luminile şi au aprins lumânărele. În timpul activităţii elevii au prezentat o scenetă, având îndemnul de a proteja mediul. Apoi au oferit si un recital muzical la chitară interpretând melodii pe tema activităţii şi nu numai, care s-a prelungit dincolo de intervalul orar stabilit.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu, Earth Hour. Acesta are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă. Prima ediţie Earth Hour a avut loc în 2007, cu un singur oraş participant – Sydney. În 2015 s-a ajuns la o participare a peste 7000 de oraşe din 162 de ţări şi aproape două miliarde de oameni.

Protejarea mediului, gestionarea eficientă a resurselor, acţiunile antropice asupra mediului şi efectele lor sunt probleme aflate şi pe agenda instituţiilor europene.

Activitatea de la Vorona a fost desfăşurată cu sprijinul Centrului Europe Direct Botoşani care a oferit premii şi materiale educaţionale.
 






 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
128

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...