Facilităţi acordate de Primărie pentru botoşănenii cu datorii!

Facilităţi acordate de Primărie pentru botoşănenii cu datorii!
Municipalitatea botoşăneană vrea să acorde înlesniri la plată sub forma scutirilor sau reducerilor de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale datorate de persoanele fizice.

Un proiiect de hotărâre în acest sens va fi suspus dezbaterii şi aprobării în şedinţa de Consiliu Local din data de 31 martie.

Astfel, municipalitatea va acorda scutirea de la plata majorărilor de întârziere datorate la data de 31 decembrie 2014 şi neplătite, dacă contribuabilii au achitat integral, până la data depunerii cererii de scutire, debitele principale restante la data de 31 decembrie 2014 şi debitele scandente şi majorările de întârziere aferente anului în curs, inclusiv amenzile exigibile de orice fel.

În cazul în care datoria restantă este constituită numai din majorări de întârziere neplătite, se va acorda reducerea cu 75% a majorărilor de întârziere respective, dacă contribuabilii au achitat integral, până la data depunerii cererii de scutire, cota de 25% din majorările de întârziere restante şi debitele scadente şi majorările de întârziere aferente anului în curs, inclusiv amenzile exigibile de orice fel.

Pentru a beneficia de aceste înlensiri, contribuabilii trebuie să depună la registratura Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale o cerere de acordare a înlesnirilor la plată.

La data de 31 decembrie 2014, un număr de 30.887 de persoane fizice din municipiul Botoşani înregistrau debite restante din impozite şi taxe locale, chirii, redevenţe şi alte obligaţii la bugetul local în sumă totală de 12,2 milioane de lei şi majorări de întârziere de 9,7 milioane de lei.

În cazul în care proiectul de hotărâre va fi aprobat de consilierii locali, hotărârea se va aplica în perioada cuprinsă între data aprobării acesteia şi data de 15 august 2015, pentru datoriile achitate integral până la data de 31 iulie 2015.

 

Spune-ne opinia ta