Salarii mai mari cerute pentru angajaţii DGASPC! "Sunt la nivelul sărăciei"

Salarii mai mari cerute pentru angajaţii DGASPC! "Sunt la nivelul sărăciei"
Sindicalişti din sistemul de asstenţă socială şi protecţia copilului din judeţul Botoşani au adus în atenţia ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, prezent vineri la Botoşani, problemele cu care se confruntă din punct de vedere al salarizării.

Camelia Socianu, preşedinte Sindicatul Impact, a spus că unii angajaţi trăiesc la limita sărăciei din cauza lefurilor mici pe care le au.

“Asistenţa socială reprezintă un sector de activitate destul de important în judeţul Botoşani, fiind un judeţ cu multe probleme pe această linie. Salariaţii din asistenţă socială au un nivel de salarizare destul de deficitar având în vedere că aproximativ 70% din aceşti salariaţi, indiferent de vechime sau de studii, au minimul pe economie. Nu ştiu dacă se poate discuta despre o muncă de calitate a acestor salariaţi, având în vedere că ei înşişi sunt la nivelul sărăciei. Noi am făcut mai multe demersuri la nivel naţional pentru modificarea legii salariaţilor din sectorul bugetar", a spua Camelia Socianu.

O altă problemă adusă în atenţia oficialului guvernamental a fost cea legată de sporuri.

“Pe lângă legea salarizării noi avem o problemă foarte mare privind regulamentul de sporuri. Majoritatea parlamentarilor cunosc situaţia de la DGASPC Botoşani. Este o situaţie inedită, salariaţi care lucrează la acelaşi loc de muncă şi pe aceeaşi funcţie au sporuri diferite. Avem mai bine de un an de zile de când am făcut cunoscută această situaţie la nivelul tuturor instituţiilor şi cerem sprijinul pentru că nici în acest moment nu s-a rezolvat această situaţie. Salariaţii din asistenţa socială deşi îşi desfăşoară activitatea cam în aceleaşi condiţii cu cei din sănătate nu beneficiază de sporurile reglementate prin lege conform celor care lucrează în sistemul de sănătate şi considerăm discriminatorie această situaţie", a mai menţionat preşedintele Sindicatului Impact.

 

Spune-ne opinia ta