EXCLUSIV! Societăţi din Botoşani, închise de inspectorii antifraudă pentru că nu emiteau bonuri fiscale!

EXCLUSIV! Societăţi din Botoşani, închise de inspectorii antifraudă pentru că nu emiteau bonuri fiscale!
Patru societăţi comerciale din Botoşani au fost închise de inspectorii antifraudă pentru că nu emiteau bonuri fiscale.

Alte câteva firme s-au ales cu amenzi usturătoare, în urma controalelor făcute de inspectorii din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Suceava, de care aparţine şi judeţul Botoşani.

De la începutul anului 2015 până în prezent, inspectorii antifraudă au efectuat 47 acțiuni de control la firme care desfăşoară activităţi comerciale pe raza teritorială a județului Botoșani, în domenii precum comerț produse alimentare/nealimentare, achiziții intracomunitare sau servicii în domeniul auto. 
 
“Urmare verificărilor specifice efectuate, inspectorii antifraudă fiscală au constatat contravenții pentru care au dispus sancționarea cu 38 amenzi în valoare totală de 111.000 lei și suspendarea pentru o lună a activității comerciale a patru agenți economici pentru încălcarea obligației de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal", a declarat, pentru Stiri.botosani, Alexandru Cristea, purtător de cuvânt al Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală.

Potrivit noilor reglementări legislative, de la 1 martie inspectorii antifraudă opresc activitatea şi sigilează spaţiile comercianţilor care nu emit bonuri.

Suspendarea activităţii este de până la trei luni, iar amenzile aplicate celor care fac evaziune pot ajunge la 15.000 de lei. De asemenea, cei care vor rupe sigiliul pus pe punctul de lucru al agentului economic ar putea fi pedepsiţi cu închisoarea.

Noile sancţiuni fac parte din seria de măsuri prin care Guvernul vrea să reducă evaziunea fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
74

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
84

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
116

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...