BOTOŞANI: Liste de aşteptare de trei luni pentru analize medicale! "Oare suntem normali? E jale!"

BOTOŞANI: Liste de aşteptare de trei luni pentru analize medicale! "Oare suntem normali? E jale!"
Situaţie paradoxală în sistemul de sănătate botoşănean, adusă la cunoştinţa ministrului delegat pentru dialog social, Liviu Pop, prezent vineri la Botoşani.

Preşedintele BNS, Filiala Botoşani, Vasile Chiru, care lucrează la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate a spus că s-a ajuns în situaţia ca programările pentru analizele medicale să se facă pe două trei luni, în condiţiile în care nu cu mult timp în urmă laboratoarele aveau fonduri şi nu ştiau cum să le mai cheltuie.  

“E groaznic ca un om din medul rural să aştepte trei luni de zile să i se facă nişte analize. Cu câteva luni înainte de terminarea anului erau bani şi laboratoarele ne sunau şi ne spuneau să trimitem oameni să facă analizele că nu au ce face cu banii. Oare suntem normali? Ce se întâmplă? Înainte erau bani şi nu ştiau cum să se cheltuiască, acum nu sunt bani şi se fac programări pe două-trei luni de zile. Oamenii aceştia sunt disperaţi. Nu ştim se că le mai spunem. Tot ce se întâmplă în sistemul de sănătate, vorbim de judeţul Botoşani vinovată este Casa de Asigurări de Sănătate, vinovaţi suntem noi, o mână de salariaţi care trebuie să facem faţă tuturor acuzelor. Nu v-aş dori să fiţi într-o zi acolo să vedeţi câte acuze se fac. E jale! Păcat de acest judeţ!", a spus Vasile Chiru.

 

Spune-ne opinia ta