Cătălin Flutur, despre contul de execuţie al CJ pe dezvoltare: "E jale!"

Cătălin Flutur, despre contul de execuţie al CJ pe dezvoltare: "E jale!"
Consilierul judeţean Cătălin Flutur a tras un semnal de alarmă în cadrul şedinţei ordinare de joi, în ceea ce priveşte contul de execuţie al Consiliului Judeţean, pe partea de dezvoltare.

Flutur i-a cerut preşedintelui Consiliului Judeţean să îi impulsioneze pe cei care sunt implicaţi în proiectele cu fondurile europene să facă toate demersurile pentru atragerea a cât mai mulţi bani de la Uniunea Europeană.

“La contul de execuţie al secţiunii de dezvoltare e jale şi trebuie să fie un semnal de alarmă foarte serios. Noi şi anul trecut, şi la trimestru, şi la semestru, şi la începutul anului, când am avut contul de execuţie pe 2013 am ridicat această problemă. Suntem undeva la mai puţin de jumătate realizat iar marile probleme ni se ridică la fondurile pe care pe primim de la Uniunea Europeană. Una ne propunem şi alta facem. Până la sfârşitul anului noi trebuie să tragem toţi banii.  La dezvoltare e aceeaşi problemă care s-a perpetuat tot anul şi trebuie să îi impulsionaţi pe cei de la ADI-uri, specialiştii din Consiliul Judeţean, să scoatem la licitaţie ce mai avem de scos şi să se lucreze în ritm susţinut până la sfârşitul anului pentru că este un avantaj enorm pentru noi să putem să cheltuim banii aceştia", a spus Cătălin Flutur, care a atras atenţia că dacă nu se vor mişca lucrurile există riscul chiar să trebuiască returnaţi bani.

Consilierul judeţean a apreciat în schimb contul de execuţie pe secţiunea de funcţionare.

“Probabil de foarte mult timp nu s-a mai întâmplat să avem un cont de execuţie atât de bun la sfârşlitul unui an şi apreciez faptul să s-a ţinut cont de încadrarea în cheltuielile cu bunurile şi serviciile că alea ne creau nouă probleme şi chiar este undeva sub ce ne-am prognozat", a mai spus Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta