Botoşăneni amendaţi de Poliţia Locală din cauza câinilor!

Botoşăneni amendaţi de Poliţia Locală din cauza câinilor!
Reprezentanţii municipalităţii le-au pus gând rău botoşănenilor care deţin câini şi care nu respectă regulamentele adoptate de Consiliul Local în ceea ce priveşte patrupedele.

În urma unor controale ce au fost efectuate de poliţiştii locali, mai mulţi botoşăneni care îngrijesc câini au fost notificaţi, iar în cazul altora au fost deja aplicate amenzi.

“Au fost aplicate 34 de notificări prin care li s-au adus la cunoştinţă posesorilor sancţiunile pe care le riscă pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin, de a steriliza câinii, de a nu permite ieşirea câinilor neînsoţiţi pe domeniul public sau privat al municipiului. De asemenea, poliţiştii locali au aplicat 63 de sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii de Consiliu Local din 2009 în ceea ce priveşte regulamentul de întreţinere şi circulaţie a câinilor cu stăpân pe teritoriul municipiului Botoşani. Potrivit acestui regulament, deţinătorii de câini au obligaţia să deţină carnetul de sănătate al animalului, să nu permită ieşirea câinilor neînsoţiţi, să păstreze igiena în spaţiile publice", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

Astfel de controale vor fi efectuate şi în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta