Ministrul Mediului cere reexaminarea de urgenta a Codului Silvic

Ministrul Mediului cere reexaminarea de urgenta a Codului Silvic
Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a lansat miercuri un apel public catre presedintii celor doua Camere ale Parlamentului Romaniei, dar si catre parlamentarii care urmeaza sa isi exprime votul asupra Codului Silvic, solicitandu-le sa reexamineze in regim de urgenta acest proiect, potrivit unui comunicat de presa al ministerului.

Gratiela Gavrilescu insista pe langa presedintii Senatului si Camerei Deputatilor sa sprijine sectorul silvic din Romania "prin includerea pe ordinea de zi si reexaminarea in regim de urgenta a Legii, astfel incat Codul Silvic sa poata fi retransmis presedintelui spre promulgare in cel mai scurt timp".

"Nevoia unui nou Cod Silvic este discutata de specialisti si de intreaga clasa politica de mai bine de 3 ani, incheiati cu succes, in februarie anul curent, prin adoptarea actului in discutie de catre intregul Parlament al Romaniei. Noul Cod Silvic vine cu o serie de articole importante care au rolul sa puna capat monopolurilor mari in domeniul prelucrarii lemnului si sa determine intrarea in normalitate a suprafetelor de paduri detinute de micii proprietari din tara", sustine Gratiela Gavrilescu.

Ministrul considera ca decizia presedintelui Romaniei Klaus Iohannis de nepromulgare a Codului Silvic si de solicitare a reexaminarii acestuia de catre Parlament "nu face altceva decat sa intarzie nejustificat punerea in aplicare a unei legislatii corecte si moderne, menita sa apere micii proprietari de padure, sa combata taierile ilegale si sa stimuleze extinderea fondului forestier national, in special in regiunile cu deficit mare de padure".

"In calitatea mea de ministru al Mediului, Apelor si Padurilor, dar si de deputat in Parlamentul Romaniei, va invit sa lasati de-o parte orice interes de natura politica si economica si sa votati acest act normativ prin prisma interesului national, astfel incat Codul Silvic sa poata fi retransmis Presedintelui, spre promulgare, in cel mai scurt timp", a mai spus Gratiela Gavrilescu.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat luni cererea de reexaminare asupra Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 46/2008 - Codul Silvic pe motiv ca limiteaza activitatea economica a operatorilor economici sau a grupului de operatori economici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
86

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
60

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
193

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...