Două spectacole la Teatrul "Mihai Eminescu". Campania Artişti pentru Artişti

Două spectacole la Teatrul "Mihai Eminescu". Campania Artişti pentru Artişti
"Ursul", în regia lui Mihai Donţu, şi "M0028", în regia lui Kadri Özcan, sunt spectacolele din weekend, la Teatrul "Mihai Eminescu" Botoşani!

Vineri, 27 martie 2015, la ora 18.00, în sala Casei Tineretului Botoşani, trupa Teatrului "Mihai Eminescu" prezintă spectacolul "Ursul"; de de A.P. Cehov. Regia artistică: Mihai Donțu. Scenografia: Mihai Pastramagiu

Distribuția :
Crenola Muncaciu
Bogdan Muncaciu
Radu Dragoș

Mereu atent la meandrele trăirilor sufleteşti, dramaturgul rus A. P. Cehov evidenţiază, în piesa sa "Ursul", cam cât pot dăinui în timp, pentru o femeie, jurămintele de fidelitate eternă. La moartea soţului, o doamnă din lumea bună a vremurilor demult apuse, jură celui tocmai plecat "dincolo" credinţă fără de cusur până la capătul vieţii. Doar că pe când încă trăia, soţul - pentru a menţine aspectul de familie respectabilă - făcuse diverse împrumuturi. Imediat după deces, creditorii au şi venit la soţie să ceară banii împrumutaţi de defunct. O vreme "tare pe poziţie", soţia îndoliată nu cedează la avansurile unuia dintre creditori, pentru ca în cele din urmă să se aleagă praful din jurămintele făcute soţului înălţat la ceruri.

Este vorba de o comedie spumoasă, gândită de regizorul Mihai Donţu în ritm alert, cu ironii îngroşate "la moment", cu un final în care viaţa - în fapt, dragostea - triumfă în ciuda unor norme socotite la un moment dat a fi de netrecut.

Actorii Bogdan Muncaciu, Crenola Muncaciu şi Radu Dragoş au înţeles pe deplin intenţiile dramaturgului, drept care spectacolul - beneficiind şi de scenografia inspirată a lui Mihai Pastramagiu - se constituie ca o felie de viaţă adevărată, credibilă, impregnată de optimism.

Ca întotdeauna când e vorba de Cehov şi trupe cu reale calităţi artistice - spectacolul merită să fie văzut!

Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi preţul biletului este de 7 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 15 lei.

Duminică, 29 martie 2015, la ora 18.00, este programat spectacolul "M0028", de Kadri Özcan. Regie și ilustrație muzicală: Kadri Özcan. Scenografie: Mihai Pastramagiu. Mișcare scenică: Victoria Bucun.

Distribuția:
Bogdan Horga
Alexandra Acalfoae
Irina Mititelu
Anca Pascu
Lidia Uja
Alexandru Dobynciuc

"Acesta este sfârșitul timpului…
Acesta este sfârșitul civilizației…
Odată cu trecerea secolelor, percepția noastră despre timp s-a modificat. Totul curge! Dar curge mult prea repede și, cumva, împotriva umanității… Astăzi, cu tehnologia noastră, cu invențiile noastre, cu dezvoltarea noastră, secundele au vârsta unui secol.
Marele vis al omului, nemurirea, e tot mai intens! Nuanțele devin tot mai inutile, iar albul și negru sunt dominantele unor nesfârșite scindări: inteligență – prostie, educație – primitivism, avuție – sărăcie, sănătate – boală.
Paradoxal, însă, pe măsura dezvoltării ei, omenirea înțelege tot mai greu că aceasta este singura planeta pe care o are! Și că, din păcate, tot ceea ce face se întoarce, într-un fel sau altul, împotriva singurului nostru acasă.
Am scris piesa M0028 cu astfel de gânduri bântuindu-mă neliniștitor. Și cu aceleași gânduri am pus-o în scenă la Botoșani, România. O altă țară, o altă cultură, însă aceleași angoase majore sfârtecându-ne ceas de ceas…" (Kadri Őzcan)

"Dependenţa de internet este o realitate clinică, iar acest fenomen poate fi agravat de smartphone, terminal devenit indispensabil pentru multe persoane, susţine psihiatrul belgian Jean-Marc Triffaux, de la spitalul universitar "La Cle" din Liege, care are, încă din 2009, o unitate specializată în tratarea cyberdependenţei" ("Jurnalul național", 11 august 2014)

Pret bilet - 15 lei , elevi - 7 lei

Biletele le găsiți la AGENȚIA TEATRALĂ în incinta "Centrului Național de Informare si Promovare Turistică", din Centrul Istoric - Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4
tel. 0231 / 510 970
Campania ARTIŞTI PENTRU ARTIŞTI



 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
26

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
161

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1707

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...