Elevă de la un liceu botoşănean, diagnosticată cu o boală contagioasă!

 Elevă de la un liceu botoşănean, diagnosticată cu o boală contagioasă!

Mai mulţi elevi ai unui Colegiu din municipiul Botoşani, dar şi cadrele didactice, au fost supuşi unor analize medicale, după ce una dintre eleve a fost diagnosticată cu o boală contagioasă gravă.

Fata este în clasa a X-a, la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", iar săptămâna trecută a absentat de la şcoală, internându-se în spital. În urma investigaţiilor pe care le-a efectuat medicii au diagnosticat-o cu tuberculoză.

Spitalul de Pneumoftiziologie a anunţat conducerea unităţii de învăţământ, pentru a se lua toate măsurile care se impun într-o astfel de situaţie.

Potrivit directorului Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", toţi elevii care sunt în clasă cu fata bolnavă au făcut analize, la fel şi profesorii care predau la clasa respectivă.

"S-au luat măsurile legale prevăzute în legislaţia actuală şi cele indicate de Spitalul de Pneumoftiziologie, adică igienizarea clasei cu substanţele recomandate şi toţi elevii calsei, împreună cu profesorii care predau la clasa respectivă, au făcut analizele. Aşteptăm să ne comunice rezultatele. Nu m-a informat nimeni de la spital că ar fi vreun alt elev care să ia tratament. Aşteptăm să vedem ce ne spun. Eleva a absentat o săptămână de la şcoală, probabil a făcut nişte investigaţii medicale şi s-a confirmat respectiva boală. Am avut discuţii cu copiii, i-am informat, pentru că aşa se face, le-am adus la cunoştinţă toate metodele şi de prevenire şi măsurile care trebuie luate", a spus Cristina Chiriac, directorul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu".

Eleva care are TBC este internată în spital şi a început tratamentul. După două luni, medicii vor putea spune dacă fata va putea să se reintegreze în colectivitate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
13

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
33

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
27

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...